انجمن اطلاع رسانی دیابت گابریک
دوستان گرامی، با توجه به اختلالات شبکههای مجازی، به منظور دریافت مشاوره با شمارههای انجمن در روزهای کاری از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۷ تماس بگیرید.
هرگونه تغییر در زمان یا نحوه برگزاری کلاسهای انجمن از طریق پیامک و یا تماس تلفنی به اطلاع شما خواهد رسید.
همراهان گابریکی عزیز،
مشاورین انجمن گابریک از 28 اسفند تا 13 فروردین به دلیل تعطیلات نوروز قادر به پاسخگویی نیستند و از 14 فرورودین طبق روال در خدمت و پاسخگوی شما عزیزان خواهند بود. امیدواریم با آموزش هایی که در طول سال داشتیم، بتونید قندهای عیدتون رو سبز نگه دارید.
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
عسل | 1/4 پیمانه | 4 واحد |
کره بادامزمینی | 1/4 پیمانه | ناچیز |
بادام (یا سایر مغزها) | 1/2 پیمانه | ناچیز |
کشمش | 1/2 پیمانه | 2 واحد |
جو دوسر پرک | 1 و 1/2 پیمانه | 4 واحد |
دارچین | 1/2 قاشق چایخوری | – |
روش تهیه: همه مواد فوق را با یکدیگر ترکیب کرده و در یک ظرف مستطیلی شکل آن را پخش میکنیم به صورتی که قطر آن 1-2 سانتیمتر باشد. به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم و سپس بهاندازهی دلخواه برش میزنیم.
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
جو دوسر پرک | 2 پیمانه | 6 واحد |
دارچین | 1/2 ق چ | – |
نمک | نوک ق چ | – |
عسل | 1/2 پیمانه | 8 واحد |
کره بادام یا بادامزمینی | 1/2 پیمانه | ناچیز |
پودر وانیل | نوک ق چ | – |
شکلات تلخ خردشده | 1/2 پیمانه | 3 واحد |
پودر کاکائو | 2 ق غ | ناچیز |
روش تهیه: ابتدا پودر کاکائو، نمک، وانیل و دارچین را داخل یککاسه با یکدیگر مخلوط کرده و سپس شکلات و جو دوسر را به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم. در آخر عسل را اضافه میکنیم و خوب با بقیه مواد به هم میزنیم تا بهصورت یکدست با یکدیگر مخلوط شوند. ترکیب را به یک ظرف مستطیل شکل منتقل میکنیم و آن را کف ظرف پخش میکنیم به حالتی که قطر آن 1-2 سانتیمتر باشد و برای یک ساعت داخل یخچال قرار میدهیم و پسازآن بهاندازه های دلخواه برش میزنیم.
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
جو دوسر پرک | ½ پیمانه | 1.5 واحد |
کره بادامزمینی | ¼ پیمانه | ناچیز |
خرما بدون پوست | 3 عدد | 1 واحد |
عسل | 1 قاشق غذاخوری | 1 واحد |
دانه چیا | ½ قاشق غذاخوری | ناچیز |
آب ولرم | ½ قاشق غذاخوری | – |
دارچین | ¼ قاشق چای خوری | – |
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
هویج رنده شده | 1 پیمانه | 2 واحد |
پودر نارگیل | 1/2 پیمانه | ناچیز |
گردو | 1/2 پیمانه | ناچیز |
جو دوسر پرک | 1 پیمانه | 3 واحد |
خرما بدون پوست و هسته | 4 عدد | 2 واحد |
کره بادام/ بادامهندی | 1/4 پیمانه | ناچیز |
دارچین | 1 ق چ | – |
پودر جور هندی | 1/2 ق چ | – |
روش تهیه: ابتدا گردوها را خردکرده و سپس با بقیه مواد ترکیب میکنیم و نیم ساعت به آن استراحت میدهیم. سپس با دست آنها را به شکل دایره درمیآوریم و به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم.
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
نان تست | یک برش | 1 واحد |
کره بادامزمینی | 1 ق غ | ناچیز |
سیب متوسط | نصف عدد | نصف واحد |
دارچین | نوک قاشق | – |
روش تهیه: روی نان تست مقداری کره بادامزمینی بمالید. سیبها را بهصورت برشهای نازک درآورید و روی هر تست قرار دهید و درنهایت مقداری پودر دارچین روی آن بریزید.
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
تکههای میوه | متغیر | واحد کربوهیدرات بر اساس نوع میوه شمارش شود. |
شکلات تختهای | متغیر | بر اساس جدول ارزش غذایی تعداد واحد محاسبه شود. |
پودر نارگیل یا آجیل خردشده | متغیر | ناچیز |
روش تهیه: میوهها را به قطعات دلخواه خردکنید. شکلات تختهای را خردکرده و در یککاسه قرار دهید و داخل ماکروویو قرار دهید تا ذوب شود (یا به روش بن ماری حرارت دهید). سپس قطعات میوه را تا نیمه به شکلات آغشته کنید و روی کاغذ روغنی قرار دهید. سپس میتوانید روی آنها را با پودر نارگیل یا خردههای آجیل تزئین کنید. پسازآن در یخچال قرار دهید.
– این خوراکی کاملاً سالم نیست، اما میتواند جایگزینی برای شکلات و شیرینی باشد و یا برای پذیرایی در مهمانیها استفاده شود.
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
توتفرنگی | 1 کیلوگرم | 5 واحد |
شیرینکننده رژیمی | متغیر | – |
لیموترش | 2 عدد | 1 واحد |
آب | نصف لیوان | – |
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
طالبی خردشده و یخزده | 4 پیمانه | 4 واحد |
شیرینکننده رژیمی | متغیر | – |
آب | 1/2 پیمانه | – |
لیموترش | 1 عدد | 1/2 واحد |
روش تهیه: همه مواد را داخل مخلوط کند بریزید و تا زمانی که یکدست شوند، مخلوطکنید. سپس مواد را درون ظرف دربسته بریزید و برای 2 ساعت داخل فریزر قرار دهید. سپس آن را سرو کنید.
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
خرما بدون پوست و هسته | 12 عدد | 6 واحد |
ارده | 2 ق غ | ناچیز |
دارچین | 1/2 ق چ | – |
پودر هل | 1/2 ق چ | – |
کنجد/ پودر کاکائو یا … | متغیر | ناچیز |
روش تهیه: خرماها را با چنگال له میکنیم و ارده، هل و دارچین را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. سپس بهدلخواه در کنجد، پودر نارگیل، پودر کاکائو و … میگردانیم تا با این مواد پوشانده شوند.
– مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
رایس کیک | 2 عدد | 1 واحد کربوهیدرات |
پنیر کمچرب | 1 قوطی کبریت | – |
زیتون | 3-4 عدد | – |
خیار | 1 عدد | – |
روش تهیه: مقداری پنیر روی رایس کیک قرار دهید و با خیار و زیتون حلقه شده آن را کامل کنید.
– مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک
برای محاسبه واحد کربوهیدرات هر یک از خوراکیهای فوق، طبق مراحل زیر عمل کنید:
– بر اساس دستور تهیه، میزان کربوهیدرات کل را محاسبه کنید.
– تعداد سهم (اندازه) بهدستآمده از دستور را مشخص کنید.
– میزان کربوهیدرات کل را بر تعداد سهم تقسیم کنید.
بهعنوانمثال در دستور گرانولا بار شکلاتی مجموعا 17 واحد کربوهیدرات استفادهشده است. فرض کنید تعداد سهم گرانولا بارهای بهدستآمده از این دستور 10 عدد است، بنابراین باید 17 واحد کربوهیدرات را بر تعداد گرانولا بارها (10) تقسیم کنیم تا میزان کربوهیدرات هر سهم به دست آید. بنابراین هر سهم حاوی 1.7 واحد کربوهیدرات است.
گرانولا بار بادامزمینی:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
عسل | ¼ پیمانه | 4 واحد |
کره بادامزمینی | ¼ پیمانه | ناچیز |
بادام (یا سایر مغزها) | ½ پیمانه | ناچیز |
کشمش | ½ پیمانه | 2 واحد |
جو دوسر پرک | 1 ½ پیمانه | 4 واحد |
دارچین | ½ قاشق چایخوری | – |
روش تهیه: همه مواد فوق را با یکدیگر ترکیب کرده و در یک ظرف مستطیلی شکل آن را پخش میکنیم به صورتی که قطر آن1-2 سانتیمتر باشد. به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم و سپس بهاندازهی دلخواه برش میزنیم.
گرانولا بار شکلاتی:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
جو دوسر پرک | 2 پیمانه | 6 واحد |
دارچین | ½ ق چ | – |
نمک | نوک ق چ | – |
عسل | ½ پیمانه | 8 واحد |
کره بادام یا بادامزمینی | ½ پیمانه | ناچیز |
پودر وانیل | نوک ق چ | – |
شکلات تلخ خردشده | ½ پیمانه | 3 واحد |
پودر کاکائو | 2 ق غ | ناچیز |
روش تهیه: ابتدا پودر کاکائو، نمک، وانیل و دارچین را داخل یککاسه با یکدیگر مخلوط کرده و سپس شکلات و جو دوسر را به آن اضافه کرده و مخلوط میکنیم. در آخر عسل را اضافه میکنیم و خوب با بقیه مواد به هم میزنیم تا بهصورت یکدست با یکدیگر مخلوط شوند. ترکیب را به یک ظرف مستطیل شکل منتقل میکنیم و آن را کف ظرف پخش میکنیم به حالتی که قطر آن 1-2 سانتیمتر باشد و برای یک ساعت داخل یخچال قرار میدهیم و پسازآن بهاندازه های دلخواه برش میزنیم.
انرژی بال بادامزمینی:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
جو دوسر پرک | ½ پیمانه | 1.5 واحد |
کره بادامزمینی | ¼ پیمانه | ناچیز |
خرما بدون پوست | 3 عدد | 1 واحد |
عسل | 1 قاشق غذاخوری | 1 واحد |
دانه چیا | ½ قاشق غذاخوری | ناچیز |
آب ولرم | ½ قاشق غذاخوری | – |
دارچین | ¼ قاشق چای خوری | – |
روش تهیه: ابتدا خرماها را با چنگال له میکنیم و سپس همه مواد را با یکدیگر ترکیب میکنیم و به مدت نیم ساعت به آن استراحت میدهیم. سپس با دست آنها را به شکل کروی درمیآوریم و برای 1 ساعت در یخچال قرار میدهیم. میتوان پس از شکل دادن به مواد، آنها را در موادی مثل پودر نارگیل یا کنجد و سایر مغزی جات گرداند.
انرژی بال کیک هویج:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
هویج رنده شده | 1 پیمانه | 2 واحد |
پودر نارگیل | ½ پیمانه | ناچیز |
گردو | ½ پیمانه | ناچیز |
جو دوسر پرک | 1 پیمانه | 3 واحد |
خرما بدون پوست و هسته | 4 عدد | 2 واحد |
کره بادام/ بادامهندی | ¼ پیمانه | ناچیز |
دارچین | 1 ق چ | – |
پودر جور هندی | ½ ق چ | – |
روش تهیه: ابتدا گردوها را خردکرده و سپس با بقیه مواد ترکیب میکنیم و نیم ساعت به آن استراحت میدهیم. سپس با دست آنها را به شکل دایره درمیآوریم و به مدت 1 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم.
تست بادامزمینی و سیب:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
نان تست | یک برش | 1 واحد |
کره بادامزمینی | 1 ق غ | ناچیز |
سیب متوسط | نصف عدد | نصف واحد |
دارچین | نوک قاشق | – |
روش تهیه: روی نان تست مقداری کره بادامزمینی بمالید. سیبها را بهصورت برشهای نازک درآورید و روی هر تست قرار دهید و درنهایت مقداری پودر دارچین روی آن بریزید.
میوه شکلاتی:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
تکههای میوه | متغیر | واحد کربوهیدرات بر اساس نوع میوه شمارش شود. |
شکلات تختهای | متغیر | بر اساس جدول ارزش غذایی تعداد واحد محاسبه شود. |
پودر نارگیل یا آجیل خردشده | متغیر | ناچیز |
روش تهیه: میوهها را به قطعات دلخواه خردکنید. شکلات تختهای را خردکرده و در یککاسه قرار دهید و داخل ماکروویو قرار دهید تا ذوب شود (یا به روش بن ماری حرارت دهید). سپس قطعات میوه را تا نیمه به شکلات آغشته کنید و روی کاغذ روغنی قرار دهید. سپس میتوانید روی آنها را با پودر نارگیل یا خردههای آجیل تزئین کنید. پسازآن در یخچال قرار دهید.
– این خوراکی کاملاً سالم نیست، اما میتواند جایگزینی برای شکلات و شیرینی باشد و یا برای پذیرایی در مهمانیها استفاده شود.
بستنی میوهای توتفرنگی:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
توتفرنگی | 1 کیلوگرم | 5 واحد |
شیرینکننده رژیمی | متغیر | – |
لیموترش | 2 عدد | 1 واحد |
آب | نصف لیوان | – |
روش تهیه: توتفرنگیها را خوب بشویید و به مدت 2 ساعت در فریزر قرار دهید. سپس به همراه شیرینکننده/ شکر و آب 1 لیموترش درون مخلوطکن بریزید و تا زمانی که یکدست شود مخلوطکنید. سپس آن را بچشید و اگر لازم بود آب دومین لیموترش را هم اضافه کنید. سپس آن را در یک ظرف بریزید و برای 3 ساعت در فریزر قرار دهید. بعد از 3 ساعت، آن را با قاشق اسکوپ سرو کنید.
بستنی میوهای ملون/ طالبی:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
طالبی خردشده و یخزده | 4 پیمانه | 4 واحد |
شیرینکننده رژیمی | متغیر | – |
آب | ½ پیمانه | – |
لیموترش | 1 عدد | ½ واحد |
روش تهیه: همه مواد را داخل مخلوط کند بریزید و تا زمانی که یکدست شوند، مخلوطکنید. سپس مواد را درون ظرف دربسته بریزید و برای 2 ساعت داخل فریزر قرار دهید. سپس آن را سرو کنید.
ترافل خرما:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
خرما بدون پوست و هسته | 12 عدد | 6 واحد |
ارده | 2 ق غ | ناچیز |
دارچین | ½ ق چ | – |
پودر هل | ½ ق چ | – |
کنجد/ پودر کاکائو یا … | متغیر | ناچیز |
روش تهیه: خرماها را با چنگال له میکنیم و ارده، هل و دارچین را به آن اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. سپس بهدلخواه در کنجد، پودر نارگیل، پودر کاکائو و … میگردانیم تا با این مواد پوشانده شوند.
– مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک
رایس کیک و تاپینگ خیار و زیتون:
مواد مورد نیاز | مقدار | تعداد واحد کربوهیدرات |
رایس کیک | 2 عدد | 1 واحد کربوهیدرات |
پنیر کمچرب | 1 قوطی کبریت | – |
زیتون | 3-4 عدد | – |
خیار | 1 عدد | – |
روش تهیه: مقداری پنیر روی رایس کیک قرار دهید و با خیار و زیتون حلقه شده آن را کامل کنید.
– مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک
برای محاسبه واحد کربوهیدرات هر یک از خوراکیهای فوق، طبق مراحل زیر عمل کنید:
– بر اساس دستور تهیه، میزان کربوهیدرات کل را محاسبه کنید.
– تعداد سهم (اندازه) بهدستآمده از دستور را مشخص کنید.
– میزان کربوهیدرات کل را بر تعداد سهم تقسیم کنید.
بهعنوانمثال در دستور گرانولا بار شکلاتی مجموعا 17 واحد کربوهیدرات استفادهشده است. فرض کنید تعداد سهم گرانولا بارهای بهدستآمده از این دستور 10 عدد است، بنابراین باید 17 واحد کربوهیدرات را بر تعداد گرانولا بارها (10) تقسیم کنیم تا میزان کربوهیدرات هر سهم به دست آید. بنابراین هر سهم حاوی 1.7 واحد کربوهیدرات است.