انجمن اطلاع رسانی دیابت گابریک
گردهمایی های اجتماعی و مذهبی از شاخصه های ماه رمضان به شمار میرود که طی آن خانواده ها و دوستان مراسم افطار یا سحر را در کنار یکدیگر برگزار میکنند. بسیاری از مسلمانان نیز برای انجام فریضه نماز به مساجد رفته و گاهی روزهای متوالی را به منظور عبادت خصوصا در 10 روز آخر ماه رمضان در مساجد به سر میبرند. امسال به دلیل مصادف شدن ماه رمضان با شیوع بیماری کووید-19 و از آنجایی که این بیماری به سرعت از طریق قطرات تنفسی و تماس با سطوح آلوده به ویروس قابل سرایت است، ملاحظات ویژه ای در این ماه باید مدنظر قرار گیرند:
فاصله گذاری اجتماعی
توصیه هایی برای گروه های پرخطر
اقدامات جهت کاهش حضور فیزیکی
اقدامات زیر باید در کلیه اجتماعات در ماه مبارک رمضان از قبیل نماز، زیارت و ضیافتهای افطار انجام شود.
ترویج رعایت بهداشت عمومی
علاوه بر وضو گرفتن قبل از نماز به موارد زیر نیز باید توجه نمود:
فعالیت های خیریه
نکات مهم مرتبط با سلامت بدن
روزهداری
تا کنون مطالعه ای به بررسی ارتباط میان روزهداری و بیماری کووید-19 نپرداخته است. افراد سالم میتوانند مانند سال های گذشته روزه بگیرند، درحالیکه این فریضه در افراد مبتلا به کووید-19 با مشورت پزشک از لحاظ سلامتی و شرعی واجب نیست.
فعالیت بدنی
در صورت انجام فعالیت بدنی در زمان شیوع بیماری کووید-19 فاصله اجتماعی و شست و شوی دست ها را حتی در حین ورزش رعایت نمایید. انجام فعالیتهای ورزشی در منزل و شرکت در کلاسهای ورزشی مجازی ارجحیت دارند.
تغذیه سالم
تغذیه سالم و دریافت مایعات کافی در حین ماه رمضان بسیار حائز اهمیت است. مصرف مواد غذایی متنوع، تازه و فرآوری نشده و مایعات فراوان در این ماه توصیه میشود.
مصرف دخانیات
مصرف دخانیات تحت هیچ شرایطی بویژه در ماه رمضان و در زمان شیوع بیماری کووید-19 توصیه نمیشود. در افرادی که به طور مکرر دخانیات مصرف میکنند به دلیل کاهش ظرفیت ریه، خطر ابتلا به بیماری کووید-19 به شدت افزایش مییابد. هنگام سیگار کشیدن، با تماس انگشتان آلوده و احتمالا سیگارهای آلوده، احتمال ورود ویروس به سیستم تنفسی افزایش مییابد. در هنگام استفاده از قلیان تجهیزات مشترک به ویژه شلنگ، انتقال ویروس را تسهیل میکند.
1 دیدگاه
با سلام و احترام .
مطالب بسیار مفیدی است . ممنون . پست قبلی راجع به دیابت بود که متاسفانه الان بهش دسترسی ندارم .
در خصوص دیابت و روزه داری .