ارتباط فعالیت بدنی با کاهش خطر ابتلا به هفت نوع سرطان
در حال حاضر دستورالعملهای فعالیت بدنی بیان میکنند که افراد باید 2/5 تا 5 ساعت در هفته فعالیت با شدت متوسط یا 1/25 تا 2/5 ساعت در هفته فعالیت شدید داشته باشند. فعالیتهای با شدت متوسط باعث میشوند شما به اندازه سه تا شش برابر بیشتر از زمان نشستن آرام انرژی در هر دقیقه بسوزانید (3 تا 6 MET) و در فعالیتهای شدید بیش از 6 برابر انرژی میسوزانید.
مدتهاست ارتباط فعالیت بدنی با خطر پایینتر ابتلا به چند نوع سرطان شناخته شده است، اما شکل این ارتباط و مقادیر توصیه شده فعالیت بدنی با خطر ابتلا کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. برای تجزیه و تحلیل این پژوهش، تحقیقی توسط محققان موسسه ملی سرطان، انجمن سرطان آمریکا و دانشکده بهداشت عمومی T.H Chan هاروارد انجام شد. آنها دادههای مربوط به 9 گروه آیندهنگر که شامل بیش از 750 هزار فرد بزرگسال بوده است را با فعالیت بدنی، اوقات فراغت و پیگیری بروز سرطان جمعآوری کردند و به بررسی رابطه فعالیت بدنی با بروز 15 نوع سرطان پرداختند و درنهایت نتایج آن در مجله انکولوژی بالینی ارائه شد.
آنها دریافتند که میزان ابتلا به سرطان با فعالیت بدنی در مقادیر توصیه شده (7/5 تا 15 MET ساعت در هفته) از نظر آماری به شکل معناداری در 7 مورد از 15 نوع سرطان مورد بررسی، کمتر است و این کاهش ابتلا با افزایش ساعات MET در ارتباط است. فعالیت بدنی با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در مردان (8 درصد برای 7/5 MET در ساعت و 14 درصد برای 15 MET در ساعت)، سرطان سینه زنان (6 تا 10 درصد)، سرطان آندومتر (10 تا 18 درصد)، سرطان کلیه (11 تا 17 درصد)، میلوما (14 تا 19 درصد)، سرطان کبد (18 تا 27 درصد) و لنفوم غیر هوچکین (11 تا 18 درصد در خانمها) همراه بوده است.
این پژوهش محدودیتهایی داشت: حتی با حضور 750 هزار شرکت کننده، تعداد بیماران مبتلا به برخی از سرطانها محدود بود. شرکتکنندگان عمدتا سفیدپوست بودند و نویسندگان به فعالیت بدنی گزارش شده توسط خود شرکتکنندهها متکی بودند.
درنهایت نویسندگان در نتایج خود اعلام کردند که این یافتهها تائید کمّی مستقیمی برای میزان سطح فعالیت بدنی توصیه شده در پیشگیری از سرطان ارائه میکند و شواهد عملی برای اقدامات مداوم و بیشتری را در آینده برای پیشگیری از سرطان ارائه میدهد.
همچنین به گفته دکتر Alpa Patel، مدیر ارشد علمی تحقیقات اپیدمیولوژی انجمن سرطان آمریکا، دستورالعملهای مربوط به فعالیتهای بدنی تا حد زیادی براساس تأثیر آنها بر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی عروقی و دیابت است. این دادهها قویا نشان میدهند که این سطوح توصیه شده فعالیت بدنی برای پیشگیری از سرطان نیز به همان اندازه مهم هستند.
1 دیدگاه
با وجود اینکه هرروز مقاله های زیادی در مورد فواید فعالیت بدنی مداوم و روزمره منتشر میشه ولی باز هم بیشتر مردم ایران از لحاظ فیزیکی فعالیت کافی ندارن. ممنون که با این مقاله اهمیت ورزش کردن رو یادآوری کردید.