فواید مصرف شیرین کننده ها در دیابت
جایگزینی شکر با شیرین کننده ها یک استراتژی تغذیه ای کاربردی و مفید برای مدیریت قند خون است. مبتلایان به دیابت می توانند برای کاهش کل کربوهیدرات دریافتی در یک وعده غذایی و دستیابی به اهداف سطح قند خون بعد از غذا از شیرین کننده های کم کالری به جای شکر استفاده کنند. با پیشرفت های صورت-گرفته، هم اکنون گستره وسیعی از محصولاتی با قند پایین و طعم عالی در دسترس هستند که می توانند برنامه ریزی وعده های غذایی را آسان کنند.
شیرین کننده ها ابزاری مفید در کاهش و حفظ وزن هستند. داشتن وزن مناسب و پایدار برای تأمین و تضمین سلامتی ما مفید است. کاهش وزن، سخت و ماندگاری وزن جدید چالشبرانگیزتر است. این پرسش که آیا مصرف شیرینکنندهها برای افرادی که مایل به مدیریت دریافت کالری و وزن بدن هستند مفید است یا خیر، در سال های اخیر سوژه بسیاری از آزمایش های بالینی با کیفیت بالا در انسان بوده است. خبر خوب این که بر پایه یافته های علمی که در اینجا به برخی از آن ها اشاره می شود، به نظر می رسد استفاده از شیرین کننده های کم کالری یک استراتژی موفق و کاربردی برای کاهش وزن موفق و طولانی مدت باشد. دلیل ساده این امر در کالری شیرین کننده های کم کالری نهفته است. پژوهش های گوناگونی با مد نظر قرار دادن این ویژگی و سایر خصوصیات شیرین کننده های کم کالری، از نقش آن ها در کاهش وزن پشتیبانی می کنند.
استفاده از شیرین کننده ها می تواند به انتخاب سبک زندگی و رژیم غذایی سالم کمک کند: برداشتن گام های کوچک به سمت داشتن سبک زندگی و رژیم غذایی سالم، برای تندرستی حیاتی است. مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین کم کالری به جای محصولات شیرین شده با قند می تواند به عنوان بخشی از یک الگوی غذایی سالم باعث بهبود کیفیت برنامه غذایی و سبک زندگی سالم شود. استفاده از شیرینکنندهها به جای شکر می تواند ضمن حفظ طعم شیرین مورد نظر در رژیم غذایی، به کاهش کالری انواع مواد غذایی و نوشیدنی ها کمک کند.
شیرین کننده های کم کالری به سلامت دهان و دندان کمک می کنند. هنگامی که ما کربوهیدرات ها (قندها و نشاسته ها) میخوریم، باکتری های موجود در دهان، قند آن ها را تخمیر می کنند که منجر به تولید مقادیری اسید در حفره دهانی می شود. در نهایت این اسید، مسئول آسیب مینای دندان ها و ایجاد پوسیدگی است. اما شیرین کننده های مجاز، به وسیله این باکتری ها قابل تخمیر نبوده و در نتیجه منجر به ایجاد پوسیدگی نیز نمی شوند. بنابراین طبق نتیجه گیری سازمان ایمنی غذایی اروپا (EFSA)، جایگزینی شیرین کننده ها با قندها، با کاهش آسیب مینای دندان و حفظ سلامت دندانها میشود.