مشاوره همتای گابریکی

گابریک خونه دوم همه دیابتی‌هاست (●'◡'●)

دوست خوب گابریکی، میدونی چقدر خوب بود اگر کسی که هم خودش دیابت داره و میدونه چطور کنترلش کنه و هم سواد آکادمیک کنترل قند خون رو داره کنارت بود و هروقت دوست داشتی میتونستی سوالاتت رو ازش بپرسی و مثل یه دوست همیشه کنارت باشه.

ما توی گابریک بیشتر از یک دهه هست که داریم به دوستایی مثل شما کمک میکنیم تا بهتر با دیابت زندگی کنن. فقط کافیه از طریق یکی از راه های زیر با ما تماس بگیری. بقیش با ما ❤️

شنبه تا چهارشنبه

از ساعت 8:30 -17:30

شماره تماس: 82433- 021 داخلی 1

اینستاگرامtelegram

حتی اگه دوست داری بیای پیش ما و با هم چای بخوریم و حضوری صحبت کنیم، آدرس ما اینجاست و از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 و نیم تا 5 عصر منتظرتیم.

📌 تهران، خیابان خالداسلامبولی، خیابان شانزدهم، پلاک 4، کدپستی: 1511767111 (مشاهده در نقشه)

آشنایی بیشتر با مشاور همتای گابریکی

سوالاتی که شاید برای شما هم در مورد کنترل قند خون و دیابت پیش بیاید

  • اگر تازه دیابتی هستید و حس ناخوشایندی دارید.
  • اگر از کنترل قند خون خسته شده اید و نیاز به صحبت در مورد مشکلات آن دارید.
  • اگر برای ازدواج با فرد دیابتی سئوال دارید و یا نیاز به مشورت دارید.
  • اگر کودک دیابتی شما، برای کنترل قند خون همکاری نمی کند و یا لجبازی می کند.
  • اگر پزشک معالج شما، انسولین را تجویز کرده است ولی برای شروع آن نیاز به حمایت و کمک دارید.
  • اگر دیابت دارید و قصد بارداری دارید.
  • اگر کنکور یا امتحان دارید.
  • اگر می خواهید سفر بروید.
  • یا ازدواج کنید و …

اگر به تازگی وارد دنیای دیابت شده اید ممکن است سئوالات، چالش ها، احساسات و افکار گوناگون و متعددی داشته باشید و بیش از هر زمان دیگری احساس تنهایی، نیاز به کمک و یا حمایت داشته باشید. در این شرایط بسیاری از دوستان و عزیزان از روی محبت و دلسوزی با توصیه های درست و گاها نادرست سعی می کنند به شما کمک کنند تا حال بهتری داشته باشید که ممکن است به وخیم تر شدن شرایط منجر می شود. ارزش و اهمیت همدلی و راهنمایی صحیح در این شرایط از هر زمان دیگری بیشتر مشخص می شود به همین منظور مشاورین همتای گابریک همراه شما هستند.
اما ممکن است برای شما این سئوال پیش بیاید که مشاور همتا مخصوصا در زمینه دیابت به چه فردی گفته می شود؟ چه وظایفی دارد؟ آیا هر فردی می تواند مشاور همتا دیابت باشد؟ به چه دلیل لازم است که با مشاور دیابت صحبت کنم؟

وظایف مشاور همتا در گابریک

در اکثر موارد افراد مبتلا به دیابت و خانواده های آنها با چالش های دیابت و کنترل قند خون آشنا هستند و می دانند که نیاز به تغییر رفتار و حمایت برای حفظ تغییرات ایجاد شده دارند اما متاسفانه گاهی اطلاعات نادرست، توصیه ها و اصرارهای افراطی در مورد مزایا و چگونگی تغییر و یا ارائه راه حل های سخت و غیر انعطاف پذیر برای تغییر و یا هشدار در مورد پیامدهای عدم تغییر می تواند سبب مقاومت در فرد دیابتی شود. مشاورین همتا گابریک معتقدند که هر فرد دیابتی با آموزش و کسب مهارتهای لازم می تواند بیشتر از هرفرد دیگری به خود در مسیر کنترل قند خون کمک کند بنابراین با استفاده از تکنیک های مصاحبه انگیزشی سعی بر پیشگیری از ایجاد مقاومت یا رفع آن دارند.
مشاورین همتا گابریک ابتدا فعالانه به مسائل فرد دیابتی گوش می سپارند. مشاور همتا با شنوندگی پویا، بدون قضاوت، تهدید و یا ایجاد ترس و با پذیرش احساسات و دیدگاه‌های فرد در یک فضای همدلانه دنیا را از دید فرد مبتلا می بیند تا با کسب اطلاعاتی در مورد اهداف، باورها، آرزوها و توانمندی‌های فرد بتواند انگیزه فرد مبتلا به دیابت را پیدا کند. مشاورین همتا به فرد دیابتی انگیزه نمی دهند و یا در او انگیزه ایجاد نمی کنند بلکه انگیزه درون فرد را پیدا کرده و به او کمک می‌کنند که آن را بشناسد و او را به تفاوت آنچه در حال حاضر است و آنچه می‌خواهد به دست آورد و اثر رفتار بر اهدافش آگاه می‌کنند.
مشاور همتا بدون دخالت در امر درمان و کادر پزشکی، با استفاده از تکنیک های مصاحبه انگیزشی و به کارگیری دانش تجربی خود به فرد مبتلا به دیابت کمک می کند به علت اصلی تغییر و راهکارهای آن فکر کند و راهکارهای برای حل مسائل خود پیشنهاد کند. زمانیکه فرد فعالانه وارد مسیر کنترل قند خون و تغییر رفتار می شود این امر می تواند به پایدار و مستمر شدن این تغییرات کمک کند. مشاور همتا به جای ارائه راهکار و یا پاسخ به سؤالات افراد و تعیین مسیر سعی می کند با آموزش مهارت های لازم برای کنترل قند خون و همراهی فرد برای حل مسائل در زمینه دیابت، او را توانمند سازد. توانمند سازی فرد مبتلا به دیابت به این معنی است که بتواند با کسب آموزش و مهارت و حمایت های لازم در موقعیت ها و چالش های مختلف بهترین و صحیح ترین تصمیم را برای کنترل قند خون خود بگیرد. در واقع مشاورهمتا در گابریک، نقش یک حامی و تسهیل گر برای تغییر رفتار، تغییر سبک زندگی، بهبود کیفیت زندگی افراد دیابتی، کنترل بهتر قند خون و کاهش ای‌وان‌سی A1C را ایفا می کند.

آیا هر فردی می تواند مشاور همتا دیابت باشد؟

مسلما هر فردی نمی تواند مشاور همتا دیابت باشد. به شکل کلی ویژگی های کلی مشاور همتا دیابت به شرح ذیل است:
1. خود فرد مبتلا به دیابت باشد و قند خود را به خوبی کنترل کند.
2. در زمینه مدیریت دیابت و کنترل قند خون، آموزش دیده باشد.
3. با تکنیک های مصاحبه انگیزشی و اصول مشاوره آشنا باشد.
4. آموزشها و اطلاعات او به روز باشد.
5. به ارزشهای مثل همدلی و نوع دوستی معتقد باشد

به چه دلیل لازم است که با مشاور دیابت صحبت کنم؟

• خیلی از افراد مبتلا به دیابت احساس می کنند که تنها هستند و هرگز با فرد دیابتی دیگری صحبت نکرده اند، صحبت با مشاور همتا باعث می شود که دیگر احساس تنهایی و منزوی بودن نداشته باشید.
• با تمام تلاشهای دوستان و خانواده برای درک بیشتر زندگی با دیابت اما آنها نمی توانند تمام جوانب زندگی با دیابت را متوجه شوند. صحبت با مشاور همتا دیابت در این شرایط می تواند آرامبخش و موثر باشد.
• پزشکان و کادر درمان ممکن است همیشه نتوانند زمانی را برای صحبت در مورد زوایای مختلف زندگی با دیابت داشته باشند.
• مشاور همتا راهی است برای افراد مبتلا به دیابت که بتوانند دانش، مهارت، تجربیات، افکار، نگرانی و احساسات زندگی با دیابت را با هم به اشتراک گذارند.

اینجا همه دیابت دارن!

حمایت خود مدیریتی دیابت یک فرآیند استاندارد است

با توجه به افزایش دیابت در جهان، فدراسیون بین‌المللی دیابت بر لزوم دسترسی به کادر درمان و اهمیت ارتقای آموزش و حمایت خود مدیریتی دیابت ( تأکید می‌نماید که این خود شامل دو بخش آموزش و حمایت است که هر دو لازم و ملزوم هم می‌باشند.

آموزش خود مدیریتی دیابت (DSME)، فرآیند مستمری است که هدف آن آسان‌سازی و در دسترس قرار دادن دانش، مهارت و توانایی‌های موردنیاز برای خود مراقبتی در افراد مبتلابه دیابت و یا پیش دیابت است. درحالی‌که حمایت خود مدیریتی دیابت (DSMS) شامل فعالیت‌ها و حمایت‌های رفتاری، آموزشی، روانشناسی و یا کلینیکی است که به فرد مبتلابه دیابت و یا پیش دیابت کمک می‌کند تا بتواند رفتارهای موردنیاز برای مدیریت دیابت را در زمان آموزش و بعد از آن پیاده‌سازی و تثبیت کند.

مشاورین همتا در دریافت حمایت و پشتیبانی دیابت و ارتقای خود مدیریتی نقش بسزایی دارند. مشاورین همتای دیابت، افرادی هستند که خود به دیابت مبتلا بوده و با دریافت آموزش‌های استاندارد، از عهده کنترل دیابت خود برآمده و با استفاده از تکنیک‌های مشاوره به تسهیل تغییر رفتار در افراد ‌مبتلابه دیابت کمک می‌کنند.

مشاورین همتا با ایجاد یک فضای همدلانه، به فرد مبتلابه دیابت گوش سپرده و دنیا را از دید فرد مشاهده می‌کند و صادقانه می‌گوید «می‌فهمم و می‌توانم درک کنم که چرا شما موقعیت را این‌طور می‌بینید» و فعالانه به دنبال اطلاعاتی در مورد اهداف، باورها، آرزوها و توانمندی‌های فرد هستند تا در این مسیر با پیدا کردن انگیزه درونی فرد به او کمک ‌کنند تا به تفاوت آنچه در حال حاضر است و می‌خواهد به دست آورد، آگاه شود.

نکته ظریف این است که پذیرش و همدلی مشاور همتا به معنی موافقت و تائید نیست بلکه درک محترمانه دیدگاه فرد است. در صورت عدم موافقت مشاور همتا با فرد مبتلابه دیابت باید بدون بحث، نظرات خود را مطرح ‌کند چراکه اصرار به تغییر منجر به مقاومت می‌گردد. درنهایت فرد تصمیم می‌گیرد که این نظرات مناسب او هست یا نه و چطور می‌تواند از آن استفاده کند. به‌بیان‌دیگر زمانی که فرد مبتلابه دیابت فعالانه وارد فرایند کنترل و درمان دیابت می‌شود، نتایج بهتری به دست می‌آید و فرد با استفاده از دانش و تجربه و مهارت‌های خود و حمایت‌های مشاور همتا برای حل مشکل اقدام می‌نماید.

در مسیر ارتباط مؤثر با فرد مبتلابه دیابت، مشاورین همتا می‌تواند با درک انگیزه فرد و گوش سپردن به آن در مسیر تغییر راهنمای فرد باشند.

ازاین‌رو انجمن دیابت گابریک در کنار آموزش خود- مدیریتی دیابت، از مشاورین همتا به‌عنوان پشتوانه‌ای برای کنترل قند خون افراد ‌مبتلابه دیابت کمک می‌گیرد.