آموزش خود مدیریتی دیابت در مناطق محروم – شهر دیواندره
آموزش مدیریت دیابت در مناطق محروم ایران به فصل دوم رسید
انجمن دیابت گابریک با هدف گسترش آموزش، شناسایی و حمایت افراد دیابتی، فصل دوم پروژه 75 شهر را با سفر به شهر سنندج و شهرستان دیواندره آغاز کرد.
در تاریخ 22 و 23 مهرماه 1402 انجمن دیابت گابریک با هدف درک بهتر و عمیقتر از مشکلات و مسائل مناطق محروم کشور، همچنین ارزیابی دانش و مهارت کنترل قند خون و میزان انگیزه در مدیریت دیابت، ارزیابی اثربخشی خدمات آموزشی و مشاورهای گابریک و آشنایی با ساختار شبکه بهداشت و بررسی فرصتهای همکاری بیشتر با مراکز بهداشت و توانمندسازی مراقبین سلامت، به استان کردستان سفر کرد.
در روز اول این برنامه، گابریک برنامه آموزشی برای مراقبین سلامت شاعل در شبکه بهداشت شهر سنندج برگزار نمود که در آن دکتر بیدارپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان و دکتر یوسفی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای استان حضور داشتند و در ابتدای جلسه از ضرورت و اهمیت توانمندسازی کادر درمان فعال در شبکه بهداشت کشور در زمینه مدیریت دیابت سخن گفتند. در این نشست دکتر بیدارپور همچنین در ادامه صحبتهای خود، روند ارائه آموزش و خدمات مشاورهای توسط انجمن دیابت گابریک و اهداف این مجموعه را تحسین کردند.
مباحث آموزشی این نشست جهت توانمندسازی مراقبین سلامت، توسط مدرسان انجمن به ترتیب خانم تارا صداقت مدرس، روانشناس بالینی و خانمها مریم عزیزان و سیما عباسی مدرسین ارشد دیابت برای حاضرین در سالن و همزمان به صورت آنلاین برگزار شد. لازم به ذکر است در این نشست تعداد مراقبین سلامت 176 نفر مشارکت داشتند که از آنها 44 نفر حضوری، 21 بهورز و 111 مراقب سلامت به صورت آنلاین از شهرهای دهگلان، بانه، مریوان، کامیاران، سقز، دیواندره، قروه بودند.
در ادامه، تیم انجمن گابریک از کلینیک تخصصی دیابت واقع در مرکز آموزشی بهداشتی درمانی توحید، با حضور آقای دکتر لطفالله ساعد فوقتخصص غدد و فوکال پوینت دانشگاه علوم پزشکی، بازدید کردند. دکتر ساعد بر لزوم یادگیری و آموزش در حوزه دیابت تاکید داشتند و خواستار فعالیتهای بیشتر انجمن دیابت گابریک در آن مرکز برای مبتلایان به دیابت شدند. در بازدید دوم توسط گابریک از کلینیک تخصصی دیابت بعثت، نشستی با حضور خانم افتخاری، سرپرست کلینیک و دکتر ژیلا یوسفی، فوق تخصص کودکان شهر سنندج برگزار شد. در این جلسه در خصوص نیازهای افراد مبتلا به دیابت نکتههایی از سمت کادر کلینیک مطرح شده و بر اساس نیازهای افراد خواستار فعالیتهای آموزشی بیشتر و آموزش و توانمندسازی پیراپزشکان فعال در مرکز شدند. همچنین موضوعات مروبط به مددجویان نیز مطرح شده و قرار شد پیگری لازم از سمت واحد مددکاری گابریک برای تحت پوشش قرار دادن این عزیزان انجام گیرد.
تیم گابریک در روز دوم سفر به شهر دیواندره و شبکه بهداشت آن رفتند و با حضور آقای هادی رضایی مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریها در دیواندره، آقای مهدی حسینی کارشناس برنامه دیابت شهرستان و جناب آقای میرزایی مدیر مجموعه بهداشت، در نشستی قبل از برگزاری کلاس آموزشی، نکات مهمی درباره تعداد افراد مبتلا به دیابت و نحوه رسیدگی به این افراد مطرح شد.
در بخش ابتدایی برنامه آموزشی گابریک در دیواندره، به منظور نیازسنجی افراد دیابتی شهرستان، مصاحبه اختصاصی با افراد توسط مدرسین صورت گرفته و در ادامه کلاس آموزشی به برای 23 نفر از عزیزانی که در جلسه حضور داشتند، برگزار شد. در انتها نیز به تمامی شرکتکنندگان در کلاس آموزشی، از طرف شرکت فریرآسا طب، با هدف کنترل بیشتر و دسترسی تمامی افراد مبتلا به دیابت به دستگاه کنترل قند خون به همراه یک بسته نوار تست قند خون اهدا گردید.
در بخش پایانی این سفر، تیم گابریک از مرکز شماره 2 سلامت شهرستان دیواندره بازدید نمود و در خصوص نحوه ارائه خدمات به افراد دیابتی مراجعهکننده به این مرکز، کمک به بهبود سلامت، سنجش ریسک ابتلا به دیابت مراجعهکنندگان، کمبودهای مرکز و نکات آموزشی بصری در سطح مرکز گفتگو و همفکری صورت گرفت.
لازم به ذکر است انجمن دیابت گابریک در نظر دارد در سال 1402 خدمات آموزشی و مشاوره ای خود را برای شهرهای کم برخوردار در استان های خوزستان، کرمانشاه، فارس، خراسان شمالی و خراسان رضوی ارائه نماید. امیدواریم این اقدامات که همکاری معاونت بهداشت وزارت بهداشت در حال انجام است، قدمی تاثیرگذار در راستای بهبود مدیریت دیابت کشور باشد.