انجمن دیابت گابریک

Search
Close this search box.
Search

نصب و استفاده از سنسورهای سی‌جی‌ام

سنسور یکی از اجزا مهم سیستم‌های پایش مداوم قند (CGM) است که و فیلامان (سوزن نازک) آن در زیر پوست فرد قرار می‌گیرد. سنسور‌ها، قند را در مایع میان‌بافتی اندازه‌گیری می‌کنند در حالی که دستگاه تست قند ، قند را در خون مویرگی اندازه‌گیری می‌کند.
همانطور که برای استفاده از دستگاه تست قند خون لازم است که به اصول تست قند توجه کنیم و از محل‌های مناسب خونگیری را انجام دهیم، برای استفاده صحیح و اصولی از سیستم‌های سی‌جی‌ام نیز باید با مراحل نصب صحیح و نکات مربوط به استفاده از سنسور آشنا شویم.

برای نصب سنسور به چه نکاتی توجه کنیم؟

سنسور باید در محل تعیین شده توسط شرکت سازنده به صورت اصولی نصب شود، که توضیحات مربوط به محل‌های نصب سنسور داخل بروشور دستگاه نوشته شده است. عدم نصب سنسور در محل مناسب می‌تواند باعث عملکرد نامناسب شود و احتمال آسیب یا کنده شدن سنسور را به دنبال داشته باشد. از نصب سنسور در محل‌های زیر اجتناب کنید:
• محلی غیر از ناحیه توصیه شده توسط شرکت
• محل هایی که پوست آن در طول روز کشیده یا خم می‌شود.
• محل ترک های پوستی، خال، تتو، برآمدگی های پوستی و جای زخم

در صورتی که برای نصب سنسور نیاز به راهنمایی داشتید می‌توانید از مشاورین گابریک کمک بگیرید.

  • مشاوره

    برای دریافت مشاوره کلیک کنید

مراحل صحیح نصب سنسور:

     — ابتدا دست های خود را به دقت بشویید و از حمل و نصب سنسور بدون شستشوی دست ها اجتناب کنید تا احتمال عفونت کاهش یابد.
     — محل نصب را ابتدا با آب و صابون بشویید.
     — موهای محل نصب باید تراشیده شود.
 محل نصب را به خوبی خشک کنید، پس از آن با پنبه الکلی آن بخش را پاک کنید تا تمام بقایای چربی پوست از روی پوستتان زدوده شود.
 صبر کنید تا الکل خشک شود و سپس طبق دستورات نحوه نصب، سنسور را در محل نصب کنید. رعایت این نکات کمک میکند سنسور بصورت مناسب به پوست متصل شود و زودتر از موعد مقرر از پوست جدا نشود.

پس از نصب سنسور و اتصال آن به گیرنده، بلافاصله گزارش قند را شروع نمی‌کند. سنسور برای آماده شدن نیاز به یک فاصله زمانی دارد به آن وارم آپ (warm-up) می‌گویند که برای سیستم‌های مختلف مدت زمان وارم آپ متفاوت است.

در زمان استفاده از سنسور قند به این نکات توجه داشته باشید:

• محل نصب سنسور هربار باید عوض شود تا از لیپوهایپرتروفی، التهاب و آسیب پوست پیشگیری شود.
• ورزش شدید، بدلیل تعریق و امکان جابجایی سنسور روی پوست، می تواند باعث شل شدن سنسور شود. در صورت بروز مشکل در اتصال سنسور به پوست و یا خارج شدن سنسور از پوست، گزارش های قند خون توسط دستگاه دیجیتال دریافت نمی‌شود و اطلاعات دقیق نخواهد بود. بنابراین در صورت وقوع این اتفاق سنسور باید عوض شود.
• در زمان مراجعه برای CT اسکن، MRI، دیاترمی و مواجهه با اشعه X باید سنسور را از بدن جدا کنید چرا که ممکن است در عملکرد سنسورها اختلال ایجاد کنند.
• محل تزریق انسولین و یا نصب پمپ انسولین باید از محل نصب سنسور فاصله داشته باشد. این فاصله بر اساس نوع سیستم سی‌جی‌ام متفاوت است. برای مثال در سیستم فری‌استایل لیبره محل تزریق انسولین باید حداقل 2.5 سانتی‌متر با سنسور فاصله داشته باشد و در سیستم‌های دکسکام این فاصله باید حداقل 7 سانتی‌متر باشد.
• از آنجا که سنسور، قند خون را در مایع میان بافتی اندازه گیری میکند و تغییرات قند خون از نظر فیزیولوژیک در مایع میان بافتی دیرتر از خون مویرگی قابل مشاهده هستند، زمان‌هایی که قند خون به سرعت در حال تغییر است، برای مثال بعد از غذا، فعالیت بدنی و … ، نتایج حاصل از CGM میتواند با نتایج دستگاه تست قند خون (گلوکومتر) متفاوت باشد. بهتر است در این مواقع فرد از دستگاه تست قند خون استفاده کند و یا نحوه صحیح تفسیر اطلاعات سی‌جی‌ام را آموزش ببیند.

مشاوره رایگان: 82433-021