رانندگی در کنار عوارض دیابت
رانندگی در کنار عوارض دیابت
عوارض دیابت ارتباط مستقیم با طول مدت ابتلا به دیابت و همچنین میزان کنترل قند خون دارد. این عوارض میتواند شامل عوارض چشمی (رتینوپاتی)، عوارض عصبی (نوروپاتی) و عوارض قلبی عروقی و… باشد. این عوارض میتواند بر نحوه گرفتن گواهینامه و همچنین رانندگی فرد تأثیرگذار باشد.
عوارض چشمی دیابتی
یکی از نکات مهم در رانندگی داشتن دید مناسب است و لازم است هنگام اخذ گواهینامه بینایی هر فرد کاملاً بررسی شود. یکی از عوارضی که بعد از گذشت چند سال از دیابت کنترل نشده ممکن است رخ بدهد، عوارض چشمی دیابتی (رتینوپاتی) است. رتینوپاتی آسیب به رگهای خونی شبکیه چشم (بخش بینایی در قسمت پشتی کرهی چشم) است که بسته بهشدت آن، میتواند باعث کاهش بینایی یا نابینایی فرد شود. چنانچه عوارض چشمی در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود، میتوان آن را با موفقیت درمان کرد. اما اگر بینایی کاهش قابلتوجهی پیداکرده باشد و طبق نظر متخصص چشم قابلدرمان نباشد، انجام رانندگی میتواند هم برای شخص دیابتی و هم برای دیگران خطرآفرین باشد.
نوروپاتی دیابتی
یکی دیگر از عوارض دیابت، نوروپاتی دیابتی یا آسیب به اعصاب بر اثر قند خون کنترل نشده در طولانی مدت است. بر اساس نوع نوروپاتی (نوروپاتی محیطی یا نوروپاتی اتونوم) و شدت آن ممکن است مشکلات مختلفی برای فرد ایجادشود که بر روی عملکرد روزانه و رانندگی او تاثیرات منفی داشته باشد. در صورت وجود نوروپاتی لازم است که با پزشک خود مشورت کنید. در صورت موافقت پزشک با استفاده از وسیله نقلیه مناسب می توانید رانندگی کنید. بهتر است از وسایل نقلیه ای استفاده کنید که نیاز به استفاده از فشار پاها برای هدایت و کنترل ماشین ندارند.
سایر عوارض مرتبط با دیابت
دیابت ممکن است باعث بروز عوارضی مانند بیماریهای قلبی عروقی گردد. همچنین ممکن است دیابت مشکلاتی در رابطه با خونرسانی به مغز ایجاد کند و روی تمرکز و تصمیمگیری فرد تأثیر بگذارد.
عارضه دیگری که با دیابت مرتبط است، آپنه خواب است. این حالت منجر به بد خوابیدن در طول شب و احساس خوابآلودگی و عدم تمرکز در روز میشود. بنابراین خطرات احتمالی موارد نامبرده باید مدنظر قرار بگیرد.