آیا مبتلایان به دیابت میتوانند تتو یا پیرسینگ انجام دهند؟
تتو و پیرسینگ باید در نقاطی انجام بشه که گردش خون خوبی داره
آیا انجام تتو (خالکوبی) و پیرسینگ در افراد مبتلابه دیابت مجاز است؟
امروزه برخی افراد تمایل به دریافت خدمات زیبایی ازجمله تتو و پیرسینگ دارند. با توجه به اینکه در حین یا پس از انجام تتو یا پیرسینگ در محل مربوطه احتمال ایجاد زخم وجود دارد، بنابراین رعایت یکسری نکات ضروری میباشد. پس سعی کنید سالنی را برای دریافت خدمات تتو یا پیرسینگ انتخاب کنید که تمیز و بهداشتی باشد و از وسایل استریل برای انجام خدمات به مشتریان خود استفاده میکند. همچنین شخصی را انتخاب کنید که مجرب، حرفهای و پایبند به اصول بهداشتی باشد. زیرا عدم توجه به نکات بهداشتی میتواند باعث ایجاد عفونت و انتقال برخی بیماریها از این طریق شود. همچنین بهتر است پیش از انجام این کار ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و نکاتی که در ادامه مطلب بیان میشود را به خاطر داشته باشید.
محدوده مناسب قند خون برای انجام تتو یا پیرسینگ
انجام تتو، خالکوبی یا پیرسینگ در افراد مبتلابه دیابت که قند خون خود را بهخوبی مدیریت میکنند، مانعی ندارد. بنابراین افراد دیابتی باید پیش از انجام تتو یا پیرسینگ، قند و فشارخون خود را بهدرستی مدیریت کنند. زیرا بالا بودن قند یا فشارخون، میتواند باعث تأخیر در بهبود محل تتو یا پیرسینگ و افزایش احتمال عفونت شود.
از سوی دیگر انجام تتو (خالکوبی) فرایندی دردناک است. درنتیجه میتواند باعث بالا رفتن قند خون فرد مبتلابه دیابت شود. پس بهتر است مبتلایان به دیابت در حین انجام تتو، در فواصل زمانی مرتب، استراحت نموده، قند خون خود را چک کنند و در صورت نیاز میان وعدهای سالم و متناسب با عدد قند خون خود، میل کنند. از طرفی طولانی بودن روند انجام تتو ممکن است موجب افت قند خون فرد مبتلابه دیابت شود. پس بهتر است فرد دیابتی خوراکیهای مناسب برای درمان افت قند خون را به همراه داشته باشد.
مناطق غیرمجاز بدن برای انجام تتو یا پیرسینگ در افراد دیابتی
مبتلایان به دیابت بهتر است از انجام تتو یا پیرسینگ در نقاطی از بدن که گردش خون کمتری دارند، اجتناب کنند. زیرا در صورت استفاده از این محلها، زخم دیرتر بهبود مییابد و احتمال ایجاد عفونت بالا خواهد رفت. این مناطق شامل نقاط زیر است.
- باسن
- ساق پا
- مچ پا
- قسمتهای پایینتر از مچ پا
همچنین توصیه میشود تتو و پیرسینگ در محلهایی که تزریق انسولین انجام میشود مانند بازو، ران و شکم انجام نگیرد تا چنانچه عفونتی ایجاد شد، بهراحتی قابلرؤیت باشد. چنانچه فرد مبتلابه دیابت برای پایش قند خون از دستگاه CGM استفاده میکند، نباید آن را در محلی که تتو دارد نصب کند. زیرا میتواند منجر به ایجاد خطا در نتایج دستگاه شود.
کتاب دیابت و برنامه ریزی غذایی مقدماتی
در کتاب دیابت و برنامهریزی غذایی مقدماتی، علاوه بر توضیحاتی که در خصوص اهمیت تغذیه سالم و رژیم غذایی مناسب در مدیریت دیابت داده شده است، گروههای مختلف مواد غذایی و نیاز بدن انسان به هر گروه بر اساس هرم مواد غذایی معرفی شده است.
مراقبتهای پس از انجام تتو یا پیرسینگ
بهمنظور ترمیم بهتر و سریعتر محل تتو یا پیرسینگ باید به نکات زیر دقت نمود.
- حفظ قند خون در محدودهی مطلوب
- تمیز و پوشیده نگهداشتن محل
- توجه به علائم عفونت در محل تتو یا پیرسینگ
- مراجعه به پزشک در صورت ایجاد احساس کسالت یا ناخوشی