یازدهمین همایش دیابت رویکرد کاربردی
مدافعهگری از حقوق جامعه دیابت کشور در یازدهمین دوره همایش علمی دیابت رویکرد کاربردی انجمن دیابت گابریک.
در روز جهانی دیابت، انجمن دیابت گابریک میزبان بیش از 380 پزشک فعال در حوزه مدیریت دیابت بود. این همایش در راستای ارتقای توانمندی جامعه پزشکی و پیراپزشکی در زمینه مدیریت دیابت، انجمن دیابت با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در تاریخ 23 آبان ماه برگزار گردید.
پنل اول همایش دیابت رویکرد کاربردی با عنوان “نقش عوامل اجتماعی تعیینکننده سلامت در مدیریت دیابت” با حضور آقای دکتر پیکان پور، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، مهندس محمد مهدی علاءالدین، رئیس اداره نظارت بر تأمین و نگهداشت تجهیزات و ملزومات پزشکی، دکتر کاظم میکائیلی، رئیس گروه سیاستگذاری و تدوین تعهدات سازمانهای بیمهگر پایه و تکمیلی، آقای دکتر ناصر ساروی، مدیرکل اسناد پزشکی بیمه نیروهای مسلح تهران، آقای دکتر بهزاد دادبخش، نماینده بیمه نیروهای مسلح، دکتر مهدی رضایی، معاون درمان بیمه و خدمات سلامت، آقای دکتر رفعتی، معاونت نظارت بیمه نیروهای مسلح و نمایندگان شرکتهای دارویی و تجهیزاتی از جمله شرکت سانوفی، سرویه، سیناژن و فریرآساطب برگزار گردید. رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت گابریک، جناب آقای دکتر علیرضا استقامتی، با اشاره به مشکلات جامعه دیابت کشور در زمینه تأمین دارو و تجهیزات بروز مدیریت دیابت خواستار همکاری بین بخشی مؤثرتر در این زمینه شد. همچنین نمایندگان سازمانهای حاضر توضیحاتی در زمینه تلاشهای به عمل آمده در زمینه تسهیل و حل معضلات فعلی ارائه کردند. در انتهای این پنل بیانیه مربوط به نیازهای جامعه دیابت کشور قرائت شد.
دکتر استقامتی، استاد غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت گابریک، بر لزوم مطالبهگری از مسئولین را در خصوص حل مشکلات و معضلات بیماران دیابت تأکید داشتند و بر نقش سازنده انجمنها در همافزایی بین بخشی برای حل معضلات جامعه دیابت تأکید داشتند.
مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل از طرف سازمان غذا و دارو اشاره داشتند که متفورمین از داروهای در آستانه کمبود بوده که با کنترل و مدیریت مشکل آنرا از بحران نجات دادیم. یکی دیگر از اقدامات مؤثر و مفید سازمان غذا و دارو تهیه فهرست دارو بوده است.
در ادامه محمدمهدی علاءالدین در رابطه با کمبود تجهیزات پزشکی در مراقبت دیابت، اشاره کردند که در حال حاضر چهار شرکت تولید داخل، مورد تائید هستند. ضمن اینکه در حال حاضر هم واردات قطع نشده ولی اگر شرکتها ادعایی دارند، بررسی خواهد شد. ایشان همچنین به مشکلات زنجیره توزیع اشاره کردند. در ادامه به واردات سنسورهای پایش مداوم قند خون اشاره کردند و اینکه با توجه به قیمت بالای این محصولات نیاز به بازنگری سیاستهای بیمه برای پوشش این تجهیزات وجود دارد.
مهدی رضایی معاون بیمه سلامت با اشاره به اینکه با تلاشهای سازمان هفت هزار میلیارد تومان افزایش بودجه در صندوق بیماران صعبالعلاج اتفاق افتاده، بیان کردند که برای اطمینان از تأمین نیازهای جامعه دیابت کشور نیاز به برنامه بلند مدت وجود دارد. معاون بیمه سلامت بیان کرد بیماران به زودی سیاست دریافت خسارت در خصوص نوارهای تست قند خون راهاندازی خواهد شد.
مدیرکل بیمه نیروهای مسلح، ناصر ساروی، در این پنل از تجربه این سازمان در ارائه خدمت به بیماران دیابتی گفت و افزود پوشش بیمهای این سازمان شامل سرسوزن و سرنگ انسولین و نوار تست قند خون، داروهای خوراکی و تزریقی است. همچنین اشاره داشت که یکی از اقدامات این سازمان اجازه تجویز داروهای دیابت به پزشکان عمومی بوده است.
در پایان این پنل، امیر کامران نیکو سخن رئیس انجمن دیابت ایران با شاره به هزینه بالای مدیریت دیابت بر لزوم تسهیل شرایط کنترل قند خون برای بیماران دیابتی تأکید نمود.
ویدئوی کامل این بخش را میتوانید مشاهده نمایید؛ همچنین اگر علاقه مند به مشاهده سخنرانیهای علمی این نشست بودید میتوانید به سایت آکادمی دیابت گابریک مراجعه نموده و در این لینک ویدئوهای مربوطه را ملاحظه کنید.
در پنل دوم این همایش تحت عنوان “تازههای مدیریت دیابت” به موضوعات مدیریت بالینی دیابت پرداخته شد. در این پنل اساتید برتر غدد و متابولیسم و همچنین بیماریهای قلب و عروق، دکتر علیرضا استقامتی، استاد غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، آقای دکتر فرهاد حسین پناه فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آقای دکتر فرزاد حدائق فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آقای دکتر هاشم سزاوار متخصص قلب و عروق استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، آقای دکتر حسن ریاحی متخصص قلب و عروق کلینیک قلب شما، آقای دکتر سید عادل جاهد، فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم، رئیس کمیته علمی انجمن اطلاعرسانی دیابت گابریک و آقای دکتر امیرکامران نیکوسخن، دیابتولوژیست، مدیرعامل انجمن دیابت ایران، در قالب مرور موارد بالینی، جدیدترین نکات مربوط به مدیریت بیمار-محور را برای پیشگیری و مدیریت بیماریهای قلبی-عروقی در افراد دیابتی مورد بررسی قرار دادند.
در ادامه این همایش کارگاههای جانبی شرکتهای سیناژن، سرویه، نوونوردیسک و ویتان فارمد با حضور اساتید و استقبال شرکتکنندگان برگزار گردید.
انعکاس برگزاری این همایش در رسانهها: