8 اقدام فوری هنگام افت قند خون در زمان رانندگی
افت قند خون در رانندگی
یکی از شرایطی که ممکن است هنگام رانندگی برای افراد مبتلا به دیابت روی دهد، افت قند خون یا هیپوگلیسمی است. افت قند خون شرایطی است که قند خون به 70 میلیگرم بر دسی لیتر یا کمتر از آن برسد. افت قند خون در هنگام رانندگی میتواند به دلیل کاهش تمرکز و هوشیاری خطرآفرین باشد و منجر به بروز تصادفات شود.
دلایل بروز افت قند خون در یک فرد دیابتی چیست؟
- حذف وعده غذایی
- مصرف نکردن کربوهیدرات کافی از طریق غذا
- انجام فعالیت بدنی یا ورزش طولانیمدت
- استفاده بیش از مقدار تجویزشده داروهای کنترل قند، مانند انسولین و بعضی از داروهای خوراکی مثل گلی بن کلامید، گلی کلازید و رپاگلیناد
- مصرف نوشیدنیهای الکلی
اگر در هنگام رانندگی دچار افت قند شدیم، چه اقدامی انجام دهیم؟
- ابتدا ماشین را به یک نقطه امن در کنار خیابان هدایت کنید و توقف کامل داشته باشید. توصیه می شود ماشین را خاموش، سوییچ را خارج کنید و از ماشین پیاده شوید.
- سپس بلافاصله اقدام به اندازهگیری قند خون کنید. درصورتیکه عدد قند خون 70 یا کمتر از آن باشد باید اقدامات زیر را جهت درمان سریع و مناسب افت قند خون انجام دهید.
- افت قند را با خوردن یک واحد کربوهیدرات ساده مانند 4 حبه قند، 1 قاشق غذاخوری شکر یا عسل، قرصهای گلوکز، نصف لیوان آبمیوه یا نوشابه غیررژیمی درمان کنید.
- بعد از درمان اولیه افت قند خون، بهمنظور پیشگیری از افت قند مجدد برخی کربوهیدراتهای پیچیده مانند بیسکویتهای ساده یا کراکر مصرف کنید.
- تا 45 دقیقه بعد از درمان افت قند و رسیدن قند خون به سطح 90 میلیگرم بر دسی لیتر یا بالاتر، مجدداً شروع به رانندگی نکنید. بدن شما به این زمان نیاز دارد تا تمرکزتان به حالت عادی برگردد.
- در صورت افت قند خون شدید، احساس خوابآلودگی و بیحالی شدید، شرایط و موقعیت مکانی خود را به اورژانس و اعضای خانواده اطلاع دهید.
- اگر دفعات افت قند بیشتری دارید یا دچار افت قند بدون علامت میشوید، با پزشک خود در مورد اینکه آیا میتوانید رانندگی کنید یا خیر، مشورت کنید.
- در رانندگیهای طولانی، با همراه داشتن وسایل موردنیاز برای تشخیص و درمان افت قند و اندازهگیری قند خون قبل از رانندگی و هر 2 ساعت یکبار ی میتوانید با خیالی آسوده و احتمال کمتر افت قند رانندگی کنید.