تهیه و نوشیدن آب سالم
بعد از بلایای طبیعی، ممکن است آب با میکروب ها و مواد شیمیایی آلوده شوند، بنابراین لازم است به هشدارها و توصیه های محلی در زمنیه مصرف آب توجه کنید.
کارهای که باید انجام دهید
• به هشدارها و توصیه های محلی در زمنیه مصرف آب و آلودگی آن توجه کنید.
• حتما آب را قبل از مصرف بجوشانید. یک دقیقه بعد از جوش آمدن آب به جوشاندن آن ادامه دهید.اجازه دهید آب به اندازه کافی خنک شود،سپس مصرف کنید. جوشاندن آب باعث می شود میکروب های آن کشته شود.
• بعد از وقایع طبیعی ممکن است مواد شیمیایی موجود در آب با جوشاندن از بین نروند، بنابراین توصیه می شود از بطری های آب بسته بندی شده استفاده کنید.
تغذیه کودکان در بلایای طبیعی
• برای تغذیه نوزادان از شیر مادر و یا شیرخشک استفاده کنید.
• تا زمان اطمینان از سلامت آب، برای تهیه شیرخشک از آبهای بطری (معدنی) استفاده کنید.
کارهای که نباید انجام دهید
• تا زمان اطمینان از سلامت آب، از آب لوله کشی استفاده نکیند.
• هرگز ظروف، لوازم آشپزخانه، اسباب بازیها و یا سایر موارد را با آب آلوده نشوئید.
• تا زمان اطمینان از سلامت آب، از آب لوله کشی برای طبخ غذا استفاده نکیند.
• تا زمان اطمینان از سلامت آب، با آب آلوده حمام نکیند.
• هرگز دندان های خود را با آب نشویید مگر اینکه بدانید که ایمن است.
• تا زمان اطمینان از سلامت آب، هرگز از آب لوله کشی برای تهیه یخ استفاده نکنید.
ایمن و سالم غذا بخورید
• پس از سیل یا قطع برق، برخی از غذاها ممکن است فاسد یا آلوده شده باشند و لازم است که دور انداخته شوند.
• در صورت قطع برق به مدت 4 ساعت یا بیشتر، مواد غذایی از قبیل گوشت، ماهی، تخم مرغ، شیر و سایر مواد غذایی که در یخچال یا فریزر نگهداری می شوند را دور بریرید.
• غذاهای یخ زده را که هنوز حاوی کریستال های یخ هستندرا می توانید دوباره فریز کنید و یا بپزید. در غیر این صورت آن ها را دور بریزید.
• مواد غذایی و ظروفی که در تماس با سیل و یا آبهای جاری بودند را دیگر استفاده نکنید.
غذاها و وسایلی که باید دور انداخته شوند:
• غذاهای با بو، رنگ یا ظاهر غیر معمول
• قوطی یا غذاهای بسته بندی شده ای که باز شده اند، قوطی یا غذاهای بسته بندی شده ای که ازشکل طبیعی خارج شده اند و به شکل متورم یا فرو رفته هستند.
• غذاهای با بسته بندی پاکتی که امکان نفوذ آب را دارند و یا هر نوع بسته بندی که مقاوم و ضد آب نباشد.
• تخته های مخصوص خردکردن گوشت یا سبزی
• شیشه و پستونک شیر کودکان
ضدعفونی و نظافت وسایل و ظروف آشپزخانه
به منظور تمیز و ضدعفونی کردن وسایل و ظروف آشپزخانه این چهار مرحله را انجام دهید:
• شستشو با آب تمیز و صابون پاک
• آبکشی با آب تمیز
• ضدعفونی کردن از طریق غوطه ور کردن ظروف و وسایل به مدت 1 دقیقه در محلولی که حاوی 1 فنجان معادل 240 میلی لیتر از ماده سفید کننده (وایتکس) که در 5 گالن آب تمیز حل شده است.
• و در معرض هوا خشک شود.