آموزش تهیه شیرینی رژیمی برای افراد دیابتی
شیرینی نخودچی
مواد لازم:
- آرد نخودچی 200 گرم
- روغن جامد 100 گرم
- شکر رژیمی 25 گرم
- هل آسیاب شده 1 قاشق چایخوری زرده
- تخم مرغ 1 عدد
طرز تهیه:
- شکر و روغن را با همزن به خوبی همزده و یکنواخت کنید.
- آرد نخودچی را اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاید.
- تخم مرغ را اضافه کنید.
- اگر خمیر انسجام لازم را نداشت آن را چرخ کنید اگر خمیر خیلی چرب بود کمی آرد نخودچی اضافه کنید.
- خمیر را به قطر 1 سانتی متر باز کنید و قالب بزنید. می توانید به جای قالب زدن خمیر را به اندازه کوچکتری از گردو در دست گرد کنید.
- در سینی که کاغذ روغنی انداخته اید بچینید ودر فری که از قبل روی 170 درجه گرم کرده اید در طبقه وسط به مدت 10 تا 12 دقیقه بپزید. نکته: دقت کنید وقتی سینی فر را از فر خارج کردید تا زمانی که کاملا سرد نشده به شیرینی دست نزنید زیرا سریعا خرد می شود.
اطلاعات تغذیه ای
برای محاسبه میزان کربوهیدرات و چربی این شیرینی لازم است به این نکات توجه کنیم:
- 100 گرم آرد نخودچی معادل 4 واحد کربوهیدرات می باشد. 200 گرم آرد موجود در کل این دستور معادل 8 واحد کربوهیدرات می باشد.
- 5 گرم یا 1 قاشق مرباخوری کره معادل 1 واحد چربی می باشد. 100 گرم کره موجود در این دستور معادل20 واحد چربی است.
با تعیین واحد کربوهیدرات و چربی کل این دستور، حالا لازم است بدانیم چند عدد شیرینی تهیه شده است و تعداد را بر واحدها تقسیم می کنیم.
به عنوان مثال اگر 30 عدد شیرینی بدست آمده است، تعداد کل شیرینی را به واحد چربی کل یعنی 20 تقسیم می کنیم و به این ترتیب هر 1 عدد شیرینی حاوی نیم واحد چربی است.
برای تعیین واحد کربوهیدرات نیز تعداد کل شیرینی را به واحد کربوهیدرات یعنی 8 تقسیم می کنیم. در این حالت واحد کربوهیدرات هر یک عدد شیرینی کمتر از 1 واحد است.
شیرینی شکلات وانیل
مواد لازم:
- کره 170 گرم
- شکر رژیمی 20 گرم
- تخم مرغ 1 عدد
- آرد 300 گرم
- بیکینگ پودر نصف قاشق مربا خوری
- وانیل به میزان لازم
- پودر کاکائو 1 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
- کره و شکر را با همزن خوب بزنید.
- تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید.
- آرد، بیکینگ پودر و وانیل را به مواد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید. خمیر را تا زمانی ورز دهید که دیگر به دست نچسبد نکته: اگر خمیر به دست می چسبد به آن کمی آرد اضافه کنید.
- خمیر را دو قسمت مساوی تقسیم کنید و به یک قسمت آن، پودر کاکائو اضافه کنید.
- خمیرها را روی کیسه فریزر قرار دهید و با وردنه آنها را باز کنید. قطرخمیرها بهتر است 2-3 باشد.
- سپس دوتا خمیر رو روی هم قرار دهید و با کمی فشار وردنه به هم فیکس کنید سپس آنها را لوله کنید و به مدت نیم ساعت در فریزر قرار دهید.
- بعد از نیم ساعت، خمیر را با یک چاقوی تیز به صورت عرضی برش دهید.
- خمیر ها را در سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید بچینید و در فر بگذارید. نکته: فر را یک ربع قبل و با حرارت 280 درجه سانتی گراد گرم کنید.
- بعد از 12 تا 25 دقیقه شیرینی شما آماده است.
اطلاعات تغذیه ای
برای محاسبه میزان کربوهیدرات و چربی این شیرینی لازم است به این نکات توجه کنیم:
- 100 گرم آرد معادل 5 واحد کربوهیدرات می باشد. 300 گرم آرد موجود در کل این دستور معادل 15 واحد کربوهیدرات می باشد.
- 5 گرم یا 1 قاشق مرباخوری کره معادل 1 واحد چربی می باشد. 170 گرم کره موجود در این دستور معادل34 واحد چربی است.
با تعیین واحد کربوهیدرات و چربی کل این دستور، حالا لازم است بدانیم چند عدد شیرینی تهیه شده است و تعداد را بر واحدها تقسیم می کنیم.
به عنوان مثال اگر 30 عدد شیرینی بدست آمده است. تعداد کل شیرینی را به واحد چربی کل یعنی 34 تقسیم می کنیم و به این ترتیب هر 1 عدد شیرینی حاوی 1 واحد چربی است.
برای تعیین واحد کربوهیدرات نیز تعداد کل شیرینی را بر واحد کربوهیدرات یعنی 15 تقسیم می کنیم. در این حالت واحد کربوهیدرات هر یک عدد شیرینی کمتر از 1 واحد است.
شیرینی نسکافه ایی قیفی با شکلات
مواد لازم:
- کره گیاهی. 250 گرم
- شکر رژیمی. 12 تا 15 گرم
- پودر قهوه فوری یا همون نسکافه 2قاشق مرباخوری
- آرد برنج. 40 گرم
- آرد گندم. 240 گرم
- شکلات تخته ایی رژیمی. 200 گرم
- فندق خرد شده یا پسته خرد شده به میزان لازم
طرز تهیه:
- پودر قهوه را در مقدار کمی آب حل می کنیم.
- کره شکر و قهوه را با همزن به مدت یک دقیقه مخلوط می کنیم.
- آرد برنج و آرد گندم را اضافه کرده با دست مخلوط میکنیم این خمیر کمی چسبناک است
- فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم میکنیم
- مواد را بلافاصله در قیف با سر ماسوله شکوفه درشت می ریزیم
- سینی فر را کاغذ روغنی می اندازیم و با قیف به شکل شکوفه فرم میدهیم ودر طبقه وسط فر به مدت 12 الی 15 دقیقه میپزیم.
- بعد از سرد شدن شیرینیها شکلات را به صورت روش بن ماری یعنی روی بخار کتری ذوب میکنیم
- از شکلات مایع روی شیرینی ها می ریزیم و روی آن را با پودر فندق یا پسته تزئین کنید.
اطلاعات تغذیه ای
برای محاسبه میزان کربوهیدرات و چربی این شیرینی لازم است به این نکات توجه کنیم:
- 100 گرم آرد معادل 5 واحد کربوهیدرات می باشد. 280 گرم آرد موجود در کل این دستور معادل 14 واحد کربوهیدرات می باشد.
- 5 گرم یا 1 قاشق مرباخوری کره معادل 1 واحد چربی می باشد. 250 گرم کره موجود در این دستور معادل50 واحد چربی است.
با تعیین واحد کربوهیدرات و چربی کل این دستور، حالا لازم است بدانیم چند عدد شیرینی تهیه شده است و تعداد را بر واحدها تقسیم می کنیم.
به عنوان مثال اگر 30 عدد شیرینی بدست آمده است، تعداد کل شیرینی را به واحد چربی کل یعنی 50 تقسیم می کنیم. و به این ترتیب هر 1 عدد شیرینی حاوی 1.5 واحد چربی است.
برای تعیین واحد کربوهیدرات نیز تعداد کل شیرینی را به واحد کربوهیدرات یعنی 14 تقسیم می کنیم. در این حالت واحد کربوهیدرات هر یک عدد شیرینی کمتر از 1 واحد است.
باسلوق
مواد لازم:
- نشاسته 100 گرم
- شکر رژیمی مناسب برای پخت 50 گرم
- گلاب نصف لیوان، آب سرد 2 لیوان
- روغن مایع 1 قاشق مرباخوری
- مغز گردو 100 گرم
- پودر نارگیل 150 گرم