انجمن دیابت گابریک

EN

قیمت انسولین قلمی با بیمه و تخلف داروخانه

قیمت انسولین قلمی با پوشش بیمه ثابت مانده است

پیرو دستورالعمل سازمان‌های بیمه‌گر پایه، تهیه هرکدام از انواع انسولین قلمی، تحت پوشش بیمه مصوب و بدون افزایش قیمت امکان‌پذیر است. برای دریافت انسولین با پوشش بیمه‌ای مصوب، لازم است پرونده شخص مبتلا به دیابت در شعبه بیمه مرتبط به‌صورت حضوری ثبت شود و سهمیه دریافتی در ثبت پرونده به تائید سازمان بیمه‌گر برسد. بر اساس مصوبات طرح دارویار، پرداخت افزایش قیمت انسولین‌های قلمی در شرکت‌های سازنده را سازمان‌های بیمه‌گر تقبل کرده‌اند و فرد دیابتی درصورتی‌که نسخه معتبر از متخصص غدد داشته باشد و سهمیه انسولین را در پرونده دیابت سازمان بیمه‌گر خود ثبت کرد ه باشد، هیچ افزایش پرداختی نسبت به قبل نخواهد داشت.

تشکیل پرونده برای دریافت انسولین قلمی با بیمه

برای دریافت انسولین با پوشش بیمه، کلیه بیمارانی که برای اولین بار نیاز به دریافت انسولین قلمی دارند، باید با مراجعه حضوری و ارائه مدارک موردنیاز اقدام به تشکیل پرونده در سازمان بیمه‌گر نمایند.
سایر افرادی که قبلاً سابقه دریافت انسولین قلمی دارند مطابق با سقف تائید شده در بیمه پایه ایشان انسولین دریافت می‌کنند.
درصورتی‌که طبق صلاحدید پزشک معالج، نیاز به انسولین بیشتر از سقف تعیین‌شده باشد، با نامه جدید پزشک و مدارک موردنیاز با مراجعه به سازمان بیمه‌گر، تشکیل پرونده دارویی با کدهای جدید مطابق با دستورالعمل ابلاغی سازمان صورت می‌گیرد.
جهت بررسی سهمیه انسولین ثبت‌شده و انسولین تجویزشده و دریافت شده از طریق این لینک در سامانه بیماری‌های خاص اقدام نمایید: مشاهده پرونده سهمیه انسولین

مدارک موردنیاز جهت تشکیل پرونده بیمه دیابت برای انسولین قلمی: کارت ملی، آزمایش‌های قند ناشتا (FBS)، قند دوساعته (Bs2hpp) و قند سه‌ماهه (HbA1c)، نامه پزشک معالج مبنی بر تعداد و مقدار انسولین تزریقی بیمار، شماره بیمه (دفترچه بیمه در صورت موجود بودن)
برای اولین ثبت و یا تغییر نوع / سهمیه انسولین با مدارک فوق به دفتر اسناد پزشکی سازمان بیمه‌گر خود مراجعه کنید.

بعد از ثبت سهمیه بیمه، برای هر بار تهیه انسولین باید نسخه پزشک متخصص غدد را دریافت نموده و با مراجعه به داروخانه‌های طرف قرارداد بیمه سهم انسولین خود را دریافت نمایید. توجه داشته باشید که برای دریافت نسخه جدید، باید به موعد مقرر دریافت سهمیه تحت پوشش توجه نمایید چراکه در صورت مراجعه زودتر از زمان مقرر (مثلاً برای دریافت 2 نسخه بافاصله زمانی کم) و یا خرید انسولین بیشتر از مقدار ثبت‌شده در پرونده شما، داروخانه اقدام به فروش انسولین خارج از تعهد بیمه و باقیمت آزاد خواهد کرد.

نحوه ثبت شکایت از داروخانه در صورت گرانفروشی

متأسفانه در برخی موارد دیده‌شده است که داروخانه‌ای علیرغم  اینکه فرد دیابتی بیمه بوده و واجد شرایط دریافت انسولین قلمی با پوشش بیمه می‌باشد، اقدام به فروش دارو به‌صورت آزاد نموده و هزینه اضافه به خریدار تحمیل می‌شود. اگرچه اینگونه موارد انگشت‌شمار هستند، اما برای پیگیری این نوع تخلف پس از دریافت رسید هزینه پرداخت‌شده در داروخانه، با ثبت شکایت در سامانه شبانه‌روزی 190 می‌توانید مورد تخلف را گزارش و پیگیری نمایید.

تبلیغات:
صفحات مفید:
سوشال مدیا:

مشاوره رایگان: 82433-021