انجمن دیابت گابریک

Search
Close this search box.
Search

کاهش هزینه داروی دیابت نوع دو با استفاده از بیمه

خرید قرص‌های دیابت با پوشش بیمه به چه صورت امکان‌پذیر است؟

برخی از داروها از جمله قرص‌های دیابت نوع دو را می‌توان با تشکیل پرونده و تایید نسخه ای که متخصص غدد تجویز کرده است تحت پوشش بیمه تهیه کرد. تایید نسخه دارو فقط مخصوص بیماران تحت پوشش بیمه‌ی خاصی نیست و افراد دیابت نوع دو برای تهیه قرص‌های دیابت با بیمه‌های مختلف مانند بیمه تأمین اجتماعی، بیمه خدمات درمانی، بیمه نیروهای مسلح و … می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند. مراحل تشکیل پرونده و تایید نسخه حاوی داروی دیابت نوع دو برای بیمه‌های مختلف مشابه هم بوده و طی مراحل زیر امکان‌پذیر می‌باشد.

در مرحله اول، شخص بیمه‌شده جهت تأیید داروی دیابت نوع دو یک ‌مرتبه به همراه مدارک لازم به دفاتر اسناد پزشکی یا داروخانه‌های طرف قرارداد تایید دارو مراجعه می‌نماید و پس از تشکیل پرونده در سیستم پورتال کد رهگیری را دریافت می‌کند. سپس، با مراجعه به داروخانه‌ها در سراسر کشور قادر به تهیه داروی خویش تحت پوشش بیمه خواهد بود.

برای انجام سریع‌تر و آسان‌تر تایید نسخه‌های دارویی در برخی داروخانه‌های طرف قرارداد بستر خدمات الکترونیکی راه‌اندازی شده است که به‌صرفه جویی در وقت مراجعین کمک می‌کند. شما با توجه به محل زندگی و نوع بیمه خودتان، می‌توانید با تماس با مرکز اطلاعات مخابرات 118، آدرس مراکز تایید نسخه دارو را در شهر خود پیدا کنید.

داروخانه‌های هلال‌احمر و سیزده آبان در همه استان‌ها از مراکز تایید نسخ دارویی برای بیمه‌های پایه می‌باشند.

برای تشکیل پرونده و تایید نسخه قرص‌های دیابت نوع دو چه مدارکی لازم است؟

مدارک لازم جهت تشکیل پرونده در مورد بیماریهای مختلف متفاوت است. مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده داروی دیابت شامل: دفترچه بیمار، دفترچه بیمه‌کننده اصلی، کارت ملی و شناسنامه بیمار، دو قطعه عکس، نامه پزشک معالج مبنی بر بیماری و مدارک مرتبط با بیماری (آزمایش‌ها) می‌باشد.

در مورد مدت زمان اعتبار آزمایش‌ها و گواهی پزشک معالج برای تشکیل پرونده، با توجه به نوع بیمه خود از دفاتر اسناد پزشکی یا داروخانه‌های طرف قرارداد تایید دارو اطلاعات لازم را دریافت کنید.

بیمه چقدر از هزینه قرص‌های دیابت نوع دو را پوشش می‌دهد؟

پوشش بیمه‌ای قرص‌های دیابت نوع دو، با توجه به نوع بیمه و نوع داروی شما ممکن است متفاوت باشد. در هنگام تایید نسخه در دفتر اسناد پزشکی یا داروخانه طرف قرارداد تایید دارو، شما می‌توانید با توجه به نسخه پزشک از میزان پوشش بیمه و سقف تجویز دارویی که می‌تواند تحت پوشش بیمه باشد اطلاعات دقیق را بپرسید. اگر تعداد داروی تجویزشده بیشتر از سقف پوشش بیمه ماهیانه آن دارو باشد، تعداد خارج از تعهد بیمه به‌صورت قیمت آزاد حساب می‌شود.

همچنین، درصورتی‌که برند موردنظر بیمه‌شده در مورد یک داروی دیابت نوع دو با قیمت بالاتر از نرخ اعلام‌شده در سامانه اعلام نرخ دارو (تی تک) باشد، مابه‌تفاوت آن به عهده بیمه‌شده خواهد بود. این سامانه به‌صورت برنامه کاربردی قابل‌نصب روی گوشی همراه بوده و از این آدرس فایل نصبی را دریافت کنید.

لطفاً، توجه داشته باشید که نسخ تجویزشده توسط پزشک متخصص غدد باید بدون هر خدشه‌ای از نظر تاریخ ویزیت، تعداد دارو، دوز دارو و نوع دارو باشد. تاریخ نسخه دارویی تجویزی توسط پزشک تا ۳۰ روز از زمان تجویز دارای اعتبار است.

نحوه ثبت شکایت از داروخانه در صورت گرانفروشی داروهای دیابت

متأسفانه در برخی موارد دیده‌شده است که داروخانه‌ای علیرغم  اینکه فرد مراجعه کننده بیمه بوده و واجد شرایط دریافت داروی دیابت با پوشش بیمه می‌باشد، اقدام به فروش دارو به‌صورت آزاد نموده و هزینه اضافه به خریدار تحمیل می‌شود. اگرچه اینگونه موارد انگشت‌شمار هستند، اما برای پیگیری این نوع تخلف پس از دریافت رسید هزینه پرداخت‌شده در داروخانه، با ثبت شکایت در سامانه شبانه‌روزی 190 می‌توانید مورد تخلف را گزارش و پیگیری نمایید.

سفارش آنلاین استند

  • :
  • این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.