مقایسۀ تست قندهای بدون سوزن
در سالهای اخیر استفاده از سیستمهای پایش مداوم قند (سیجیام) برای کنترل دیابت بیشتر شده است. شرکتهای مختلفی در دنیا این سنسورها را تولید کردهاند. تنوع در بازار، انتخاب بهترین برند تست قند بدون سوزن را سخت کرده است. زیرا با وجود شباهتهای کلی، این سنسورهای پایش قند تفاوتهایی با هم دارند. بنابراین اگر از سنسور قند استفاده میکنید یا قصد خرید آن را دارید، بهتر است با معیارهای انتخاب آن آشنا شوید. در ادامه به مقایسۀ ۱۱ سنسور قند فریاِستایل لیبره، فریاستایل لیبرۀ ۲، فریاستایل لیبرۀ ۲ پلاس، فریاستایل لیبرۀ ۳، دِکسکام جی ۶، دکسکام جی ۷، اِوِرسِنس ای ۳، سایبایونیکس جیاس ۱، اینتِلیگو فریآیجیاف ۲.۱، کِرسِنس اِیر و گاردیَن ۴ میپردازیم.
معیارهای انتخاب بهترین برند تست قند بدون سوزن
8 معیار وجود دارد که هنگام انتخاب بهترین سیجیام باید به آنها توجه کنید. در ادامه هریک از این معیارها را تعریف میکنیم و سپس در یک جدول به مقایسۀ هر معیار در برندهای مختلف میپردازیم تا بتوانید بهترین سنسور مناسب خودتان را انتخاب کنید و با شرکت در کلاسهای آموزشی و آشنایی با نحوۀ کار این دستگاهها، در مسیر کنترل قندتان بهتر عمل کنید.
جهت شرکت در کلاس با شماره 82433-021 تماس بگیرید
آشنایی با سنسورهای قند و گزارش خوانی آنها
توجه: برنامه آموزشی، مکمل کار پزشک می باشد و هیچ گونه مداخله ای در درمان دارویی و تجویز پزشک انجام نمی گیرد.
برای مشاهده دوره های بیشتر کلیک کنید۱. دقت سنسور:
دقت سنسور یکی از معیارهای خیلی مهم در انتخاب سیجیام است. سنسوری که دقت بیشتری داشته باشد عددی که نشان میدهد به عدد قند واقعیتان نزدیکتر است و به شما در کنترل قندتان بیشتر کمک میکند. تعیین دقت سیجیامها با شاخصی به نام اماِیآردی (MARD) سنجیده میشود. این شاخص بهصورت درصد بیان میشود و هرچه عدد آن کوچکتر باشد، یعنی دقت سنسور بیشتر است.
۲. نیاز به کالیبره شدن:
یکی دیگر از ویژگیهایی که باید هنگام مقایسۀ تست قندهای بدون سوزن به آن توجه کنید این است که نیاز به کالیبره شدن دارد یا خیر. سنسور برخی برندها هنگام تولید در کارخانه کالیبره میشود و نیازی نیست خودتان آن را کالیبره کنید. بعضی مدلها هم فقط درصورتی که از کالیبره خارج شود نیاز به کالیبره شدن دارند. اما مدلهایی هم هستند که برای کارکرد صحیح، لازم است بهصورت منظم آن را کالیبره کنید. قطعاً استفاده از سنسورهایی که نیاز به کالیبره شدن ندارد برایتان آسانتر است.
۳. محدودۀ سنی مناسب برای استفاده از هر سنسور:
بیشتر سنسورها مناسب کودکان تا کهنسالان است. اما بعضی برندها هم برای استفادۀ کودکان مناسب نیست و تنها افراد ۱۸ سال به بالا مجاز به استفاده از آن هستند. پس لازم است هنگام خرید، به بازۀ سنی مجاز سنسورها توجه کنید.
۴. عمر سنسور:
سنسور کالای مصرفی است، یعنی برای مدت مشخصی میتوان از آن استفاده کرد. عمر سنسورهای موجود در بازار، از 7 روز شروع میشود و در سنسورهایی که زیر پوست کاشته میشوند به 180 روز هم میرسد.
۵. مدتزمان شروع به کار سنسور:
زمانی که سنسور را روی پوست نصب میکنید و برای اولین بار آن را اسکن میکنید، مدتی طول میکشد تا سنسورشروع به خوانش قندتان کند. این بازۀ زمانی، زمان شروع به کار یا دورۀ وارمآپ (Warm up) است. در برندهای مختلف سیجیام زمان شروع به کار متفاوت است و از ۳۰ دقیقه تا ۲۴ ساعت متغیر است.
به این نکته هم توجه کنید که در بازۀ زمان شروع به کار، سنسور عدد قند را نشان نمیدهد و لازم است موقت از دستگاه تست قند نواری برای بررسی قندتان استفاده کنید. پس هرچه زمان شروع به کار سنسور کمتر باشد بهتر است.
۶. محل نصب سنسور:
سنسورهایی که در بازار جهانی هستند ممکن است روی قسمتهای مختلف بدن مجاز به نصب باشند. ازجمله رایجترین محلهای نصب سنسور، بازو و شکم است.
۷. امکان تنظیم زنگ هشدار:
هنگام مقایسۀ سنسورهای قند یکی از ویژگیهای مهم، داشتن زنگ هشدار است. انتخاب تست قند بدون سوزنی که مجهز به سیستم هشدار باشد میتواند به شما کمک کند سریعتر از قند بالا یا افت قند خود باخبر شوید و اقدامی برای اصلاح آن انجام دهید.
۸. امکان اتصال سنسور به پمپ انسولین:
سنسورهایی که شاخص اماِیآردی آنها کمتر از 10% است، چون دقت زیادی دارند، امکان اتصال به پمپ تزریق انسولین را هم دارند. بنابراین اگر در کنار سیستمهای پایش مداوم قند، قصد دارید از پمپ انسولین هم استفاده کنید، لازم است برندی از سنسور را انتخاب کنید که امکان اتصال به پمپ را داشته باشد.
بهترین سنسور قند کدام است؟
باتوجهبه ویژگیهایی که بررسی کردیم بهترین برند تست قند بدون سوزن، برندی است که قیمت مناسبتر، زمان شروع به کار کوتاهتر، دقت بیشتر (یعنی شاخص MARD کمتر)، عمر طولانیتر، بدون نیاز به کالیبره شدن، محل نصب متنوعتر، دارای سیستم هشداردهنده هنگام قندهای بالا و افت قند و با امکان اتصال به پمپ انسولین باشد. اما همانطور که در جدول بالا میبینید، هیچکدام از سنسورها همۀ این ویژگیها را با هم ندارند. پس هنگام مقایسۀ تست قندهای بدون سوزن به شرایط پزشکی و نیازهای فردیتان توجه کنید و براساس نیازتان سنسور مناسب خودتان را انتخاب کنید.