روز جهانی دیابت
14 نوامبر یا 23 آبان، سالروز تولد دکتر بانتیگ کاشف انسولین است که به عنوان روز جهانی دیابت (WDD) نامگذاری شده است. مراسم روز جهانی دیابت توسط فدراسیون جهانی دیابت (IDF) و اعضایش در سراسر جهان برنامهریزی و برگزار میشود.
در ایران نیز در راستای ارتقای آگاهی عمومی و توجه به مسئله دیابت، از سال ۱۳۹۲ هر ساله آخرین هفته آبان ماه به نام هفته ملی دیابت نامگذاری شده است. این اقدام از سمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با حمایت انجمنهای دیابت کشور صورت گرفته است.
انجمن دیابت گابریک با بیش از 130 هزار عضو در سراسر کشور به عنوان بزرگترین جامعه دیابت کشور هر سال فعالیتهای متنوعی را به منظور جلب توجه جامعه به اهمیت دیابت انجام می دهد.
بسیاری از همکاران ما در انجمن گابریک مبتلا به دیابت هستند و با انگیزه بالا خدمات آموزشی و انگیزشی به افراد مبتلا به دیابت ارائه میکنند. دورههای آموزشی آنلاین و خدمات مشاورهای گابریک برای تمام افراد در معرض خطر ابتلا به دیابت و عزیزان مبتلا به دیابت و خانوادههای آنها در سراسر کشور در دسترس است.
با ارتقای دسترسی به خدمات، زمان را از دست ندهیم!
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط فدراسیون بین المللی دیابت، 537 میلیون بزرگسال (20 تا 79 سال) در جهان مبتلا به دیابت هستند که این یعنی یک نفر از هر 10 نفر بزرگسال!
متاسفانه پیش بینی میشود این تعداد تا سال 2030 یعنی کمتر از ده سال آینده، به 643 میلیون و تا سال 2045 به 784 میلیون افزایش پیدا کند.
این گزارش مطرح میکند که در حال حاضر هر 5 ثانیه یک نفر در جهان به دلیل دیابت فوت می کند.
با توجه به اهمیت موضوع دیابت امسال محوریت روز جهانی دیابت تسهیل دسترسی به امکانات مدیریت دیابت مانند انسولین، داروهای کاهش دهنده قند خون، تجهیزات تست قند خون و آموزش مدیریت دیابت است. اجزای اساسی مدیریت دیابت عبارتند از:
دسترسی به انسولین: 100 سال پس از کشف آن، میلیون ها فرد مبتلا به دیابت نمی توانند به انسولین مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
دسترسی به داروهای خوراکی: بسیاری از افراد مبتلا به دیابت برای مدیریت بیماری خود به داروهای خوراکی نیاز دارند در حالی که به دلیل هزینه بالا و عدم پوشش بیمه ای مناسب این داروها بسیاری از بیمارن توان مالی تهیه آنها را ندارند.
تست قند خون روزانه: اندازه گیری قند خون جزء اساسی مراقبت از دیابت است ولی بسیاری از افراد مبتلا به دیابت به تجهیزات و لوازم مورد نیاز آن دسترسی ندارند.
دسترسی به آموزش و حمایت روانی: افراد مبتلا به دیابت برای حفظ سلامت خود نیاز به آموزش و مشاوره استاندارد دارند.
دسترسی به غذای سالم و امکانات ورزش: افراد مبتلا به دیابت یا در معرض خطر ابتلا به دیابت هر دو برای مدیریت دیابت و پیشگیری از آن نیاز به دسترسی به غذای سالم و مکانی برای ورزش دارند. هر دو جزء اساسی مراقبت و پیشگیری از دیابت هستند.
به یاد داشته باشیم در حال حاضر بیش از 4.5 میلیون نفر از هموطنان ما به دیابت مبتلا هستند و تخمین زده می شود که تا سال 2030، 9.2 میلیون نفر در کشور به دیابت مبتلا خواهند بود.
با مراجعه به این صفحه میتوانید به راحتی ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را بررسی کنید.

دایره آبی نماد جهانی دیابت است. این دایره نشان دهنده اتحاد جهانی جامعه دیابت در پاسخ به افزایش تعداد افراد مبتلا است
مصاحبه روزنامه همشهری با جناب آقای دکتر استقامتی، استاد غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس هیئت مدیره انجمن اطلاعرسانی دیابت گابریک در رابطه با وضعیت دیابت در ایران را می توانید در لینک زیر مطالعه بفرمایید:
اشتراک گذاری صفحه