صفحه اصلی » اخبار » علمی » ناشتایی تا ظهر باعث افزایش قند خون بعد از غذا و اختلال پاسخ انسولین پس از ناهار و شام در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می‌گردد

ناشتایی تا ظهر باعث افزایش قند خون بعد از غذا و اختلال پاسخ انسولین پس از ناهار و شام در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می‌گردد   -   ۰۸ مهر ۱۳۹۴

10995985_1578088019101415_3019178984274084737_n.jpg

حذف وعده صبحانه با HbA1c  و قند خون دو ساعته بالا در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2، مرتبط بوده است. در مطالعه ای 22 فرد مبتلا به دیابت با سابقه ابتلا به دیابت حدود 8.4 و سن 56.9 سال، به طور تصادفی در دو روز مورد آزمون قرار گرفتند: یک روز با صبحانه، ناهار و شام و دیگری با ناهار و شام اما بدون صبحانه. سپس قند خون دو ساعته و انسولین پلاسمای و چند فاکتور آزمایشگاهی دیگر آنها بررسی شد. در مقایسه با گروه مصرف کننده صبحانه، قند خون دو ساعته بعد از ناهار، گروه بدون صبحانه 36.8% بالاتر و انسولین 17% پایین تر بود، به همین ترتیب قند دو ساعته بعد از شام 26.6% بیشتر و انسولین 7.9% کمتر بود. علاوه بر این، اوج انسولین در گروه بدون صبحانه 30 دقیقه دیرتر از گروه مصرف کننده صبحانه بود.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که عدم مصرف صبحانه منجر به بالا رفتن قند دوساعته پس از ناهار و شام، در رابطه با اختلال در پاسخ انسولین می‌گردد. حذف وعده صبحانه تاثیر طولانی مدتی بر قند خون داشته افراد در طول روز دارد. در نتیجه تاکید بر مصرف صبحانه می‌تواند یک راهکار موفق برای کاهشقند بعد از غذا در دیابت نوع 2 باشد.

Diabetes Care