دفعات اندازه گيری قند خون

پستتوسط Dr.Watson » سه شنبه آپريل 08, 2008 10:27 am

به نظر من هم مهمترین مزیت دستگاه 01 غیر از دقیق بودنش مقدار کم خونیه که لازم داره و درواقع در بین دستگاههای موجود در حال حاضر کمترین میزان خون رو احتیاج داره. به مسئله دیگه که می خواستم راحع به اهمیت تعداد دفعات زیاد اندازه گیری قند خون در طول روز به اون اشاره کنم اینه که من تازگیها متوجه شدم خیلی احساس راجع به قند خون اشتباه می کنه. یعنی بارها ممکنه اتفاق بیفته که فکر کنین قندتون خیلی پایینه ولی طبیعی باشه و یا برعکس فکر کنین که خیلی بالاست و ببینید که برعکس پایینه. البته من یه بار یه مقاله ای خوندم راجع به اینکه افراد دیابتی نوع 1 از اونجایی که خیلی باهوش هستن :wink: می تونن با اندازه گیریهای مکرر احساس خودشون رو هم یه جورایی آموزش بدهند که بتونه به درستی قندهای بالا یا پایین رو متوجه بشه. ولی کار خیلی مشکلیه و در نهایت باز هم ریسک داره. بنابراین بهترین کار اندازه گیری قند خون 4-6 بار در روزه.
موفقیت باعث شادی نمی شود بلکه این شادی است که موفقیت را در پی دارد. اگر به کاری که می کنید عشق بورزید حتما موفق خواهید بود.
Dr.Watson

تاريخ عضويت: يکشنبه مه 06, 2007 8:15 pm

پستتوسط طيبه » پنج شنبه آپريل 10, 2008 3:21 pm

در مورد تفاوت قضاوت از روي احساس و نتيجه ي تست با دستگاه، جدا با آقاي دكتر موافقم.
اخير ترين مثال، امروز ظهر بود كه با درد شكم و احساس سيري و ... رسيدم خونه و با بي ميلي
خواستم برم واسه ناهار.در كمال ناباوري ديدم قندم 63 بود :shock:
من حداقل روزي 4 بار چك ميكنم. اما خيلي پيش اومده كه وسط كلاس، تو تاكسي،....هم اينكارو كردم چون كاملا سردرگم بودم كه الآن چندم.
به نظرم ما اصلا نبايد بدون دستگاه و يه مايع زود جذب و قند و يه خوراكي دير جذب و...جايي
بريم. من كه خيلي از افت شديدقند ميترسم.
اميدوارم همه هميشه تو محدوده باشيم. :)
طيبه

تاريخ عضويت: سه شنبه مارس 04, 2008 8:36 pm

پستتوسط طيبه » چهارشنبه آپريل 16, 2008 6:18 pm

يه سوال داشتم:
زمان اندازه گيري قند بعد غذا، 2 ساعت بعد از شروع به خوردن غذاست يا تموم كردن غذا؟
ممكنه تفاوتش خيلي فاحش دربياد؟
مثلا من 2:15 انسولين زدم. 2:30 نهارو شروع ميكنم و به خاطر سالاد و... حدودا تا 3 طول ميكشه.
قند بعد غذامو 5 ميگيرم.درسته؟يا بايد 4:30 بگيرم؟
طيبه

پستتوسط farshid » چهارشنبه آپريل 16, 2008 6:39 pm

طيبه نوشته است:يه سوال داشتم:
زمان اندازه گيري قند بعد غذا، 2 ساعت بعد از شروع به خوردن غذاست يا تموم كردن غذا؟
ممكنه تفاوتش خيلي فاحش دربياد؟
مثلا من 2:15 انسولين زدم. 2:30 نهارو شروع ميكنم و به خاطر سالاد و... حدودا تا 3 طول ميكشه.
قند بعد غذامو 5 ميگيرم.درسته؟يا بايد 4:30 بگيرم؟

سوال خوبیه. زمان اندازه گیری دو ساعت بعد از شروع غذاست. البته خیلی مهمه که خوردن غذا بیشتر از 20 دقیقه طول نکشه که معمولا همینطوره. منظورم اینه که 20 دقیقه کاملا کافیه. خیلی خوبه که سالاد مصرف میکنی. بهتر هم هست سالاد رو اول بخوریم چون حتی ترتیب خوردن هم در سرعت جذب تاثیر داره. همچنین اگه از رگوار استفاده میکنی باید 30 دقیقه صبر کنی نه 15 دقیقه. ولی برای نوورپید یا لیسپرو نباید بیشتر از 15 دقیقه صبر کرد.
وبلاگ آموزش کنترل دیابت. لطفا روی آیکون کره زمین در سمت چپ کلیک کنین. یه جایی بالای اینجا----------------------------------------------------------------->
farshid

تاريخ عضويت: سه شنبه فبريه 05, 2008 9:28 am

پستتوسط طيبه » چهارشنبه آپريل 16, 2008 9:48 pm

با تشكر از راهنماييتون، ميخواستم بگم اين 20 دقيقه كه گفتين، رو چه مبناييه؟علميه؟ طولاني تر شدنش چه اثري ميتونه داشته باشه؟
من رگولار استفاده ميكنم. اما چطور ميشه 30 دقيقه صبر كنم تا ناهار؟!
اون موقع كه تازه ديابتي شده بودم و داشتم كنترلو ياد مي گرفتم، وقتايي كه واسه ناهار مثلا بالاي 200 بودم، دكترم ميگفت نيم ساعت صبر كن.
اما الان مثلا وقتي 90 هستم،20 دقيقه هم اگه صبر كنم، موقع غذا دستام بد ميلرزه و اعصابم يهو داغون ميشه و ... حالا فكرشو بكنيد من بخوام تو اون حال، با سالاد و سبزي شروع كنم.
اما واسه صبحونه و شام، نيم ساعت كه حداقلشه. هر چي بالاتر باشم، بيشتر صبر ميكنم.
طيبه

پستتوسط farshid » چهارشنبه آپريل 16, 2008 10:18 pm

طيبه نوشته است:با تشكر از راهنماييتون، ميخواستم بگم اين 20 دقيقه كه گفتين، رو چه مبناييه؟علميه؟ طولاني تر شدنش چه اثري ميتونه داشته باشه؟
من رگولار استفاده ميكنم. اما چطور ميشه 30 دقيقه صبر كنم تا ناهار؟!
اون موقع كه تازه ديابتي شده بودم و داشتم كنترلو ياد مي گرفتم، وقتايي كه واسه ناهار مثلا بالاي 200 بودم، دكترم ميگفت نيم ساعت صبر كن.
اما الان مثلا وقتي 90 هستم،20 دقيقه هم اگه صبر كنم، موقع غذا دستام بد ميلرزه و اعصابم يهو داغون ميشه و ... حالا فكرشو بكنيد من بخوام تو اون حال، با سالاد و سبزي شروع كنم.
اما واسه صبحونه و شام، نيم ساعت كه حداقلشه. هر چي بالاتر باشم، بيشتر صبر ميكنم.

این 20 دقیقه و سایر چیزایی که گفتم رو شیکمی نگفتم. مرجعش یادم نیست کدوم یکی از موارد زیر بود:
1- کتاب جان والش: PUMPING INSULIN
2- نوشته های گری اشنایدر
3- یا سایت insulinpumpers.org
ولی مطمئنم درسته. خود من یه بار راجع به همین کنجگاو شدم و یه کم مطلب خوندم. طولانی تر شدنش هم خود آدم میتونه بفهمه چه تاثیری داره: باعث میشه انسولین از غذا به اصطلاح جلو بیفته و زودتر اثر کنه (هایپو) در مورد 30 دقیقۀ رگولار هم دیگه اینجوریه و کارییش نمیشه کرد. این قانون مصرف رگولاره. دلیلش اینه که رگولار نسبت به انسولینهای جدید و بهتر نوورپید یا لیسپرو کند تر عمل میکنه و اگه صبر نکنیم غذا از انسولین به اصطلاح جلو میفته(هایپر) اگه بخوای کمتر صبرکنی باید از نوورپید یا لسپرو استفاده کنی (15 دقیقه) راجع به بیشتر صبر کردن در قندهای بالا هم دکترت درست گفته. وقتی قند بالاس و میخوایم غذا بخوریم میتونیم یه کم بیشتر از 30 دقیقه (برای رگولار) و یه کم تاکید میکنم یه کم بیشتر از 15 دقیقه برای لیسپرو یا نوورپید صبر کنیم. این کار باعث میشه قند بعد از غذا خیلی بالا نره. دلیل اینکه وقتی 90 هستی نمیتونی صبرکنی اینه که "انسولین فعال" داری. قسمت "انسولین فعال" در وبلاگ رو بخون. در واقع اون 90 ای که میگی شیب رو به پایین داره و قندت 90 ثابت نبوده بلکه داشته به سرعت افت میکرده برای همین هایپو داشته ای. فقط عدد قند ما مهم نیست بلکه جهت و سرعت حرکتش رو به پایین یا بالا هم مهمه. چیزی که فقط با تست گرفتن بیشتر میشه فهمید. اگه قند 90 باشه و شیب رو به پایین نداشته باشه لازمه نیم ساعت صبر بشه. ولی اگه بدونیم داریم افت میکنیم نباید صبر کنیم.
وبلاگ آموزش کنترل دیابت. لطفا روی آیکون کره زمین در سمت چپ کلیک کنین. یه جایی بالای اینجا----------------------------------------------------------------->
farshid

تاريخ عضويت: سه شنبه فبريه 05, 2008 9:28 am

پستتوسط Dr.Watson » سه شنبه آپريل 29, 2008 10:59 am

فرشید نوشته است:فقط عدد قند ما مهم نیست بلکه جهت و سرعت حرکتش رو به پایین یا بالا هم مهمه. چیزی که فقط با تست گرفتن بیشتر میشه فهمید. اگه قند 90 باشه و شیب رو به پایین نداشته باشه لازمه نیم ساعت صبر بشه. ولی اگه بدونیم داریم افت میکنیم نباید صبر کنیم.

نکته خیلی مهمیه :!: اتفاقا یکی از مشکلات دستگاههای متداول اندازه گیری قند خون اینه که شما نمی تونین قندای نیمساعت بعدتون رو پیش بینی کنین. البته زمان اندازه گیری تا حدی می تونه در این زمینه کمک کنه. مثلا اگه شما رگولار بزنین و قند 2 ساعت بعد از غذای شما 110 باشه به احتمال زیاد این قند به سرعت در حال کاهشه (چون در ساعت اوج اثر رگولار قرار دارین) و شما هر سریعا باید میان وعده بخورید. ولی این پیش بینی در ساعات انتهایی اثر انسولین مثل قبل از خواب اصلا دقیق نیست. این مسئله مخصوصا موقع شروع ورزش کردن از اهمیت خیلی زیادی برخورداره چون شما بر اساس نتیجه قند خون می خواید تصمیم بگیرید که چقدر کربوهیدرات باید بخورید. ولی در اینجا جهت حرکت قند خون خیلی مهمه. مثلا اگه قند قبل از ورزش 120 است و در حال کاهش می باشد، شما حتما قبل از ورزش نیاز به مصرف کربوهیدرات دارید ولی اگر این قند سیر صعودی داشته باشد دیگر نیازی به مصرف کربوهیدرات نیست. دستگاههای CGMS که به طور مداوم و هر 3 دقیقه قند زیر پوست رو اندازه می گیرن می تونن در این زمینه راهگشا باشن.
در مورد زمان اندازه گیری قند که باید 2 ساعت بعد شروع غذا باشه (نه تموم شدن اون) باید بگم که در افراد دیابتی به خاطر بر هم خوردن تعادل هورمونهای دستگاه گوارش به محظ شروع مصرف غذا احتمال افزایش ترشح هورمون گلوکاگن و افزایش قند خون وجود دارد. به همین خاطر لازم است که تزریق انسولین در مورد رگولار نیمساعت و انسولینها سریع الاثر آنالوگ 15-10 دقیقه قبل از غذا انجام بشه.
موفقیت باعث شادی نمی شود بلکه این شادی است که موفقیت را در پی دارد. اگر به کاری که می کنید عشق بورزید حتما موفق خواهید بود.
Dr.Watson

تاريخ عضويت: يکشنبه مه 06, 2007 8:15 pm

Re: دفعات اندازه گيری قند خون

پستتوسط diabet 1 » دوشنبه ژانويه 19, 2009 7:25 pm

منم 3 بار در روز
خدايا يادم بده ، يادم باشد ، يادت باشم
diabet 1

تاريخ عضويت: جمعه ژانويه 16, 2009 2:17 pm

پستتوسط diabet 1 » شنبه ژانويه 24, 2009 11:48 pm

من دستگاه on call ez دارم خوبه يا بايد عوضش كنم؟؟
diabet 1

پستتوسط diabet 1 » سه شنبه فبريه 03, 2009 12:08 pm

به لطف گابريك از 3بار به 6بار تست در روز شد.
diabet 1

پستتوسط eli » سه شنبه مارس 31, 2009 9:29 pm

سلام
من یه دستگاه بایر BYER دارم که متاسفانه روابط حسنه ایران با تمام جهان مانع از ادامه روند استفاده از زندگی سنج من شد
من هم یکی از دستگاه های GLUCOCARD 01 رو خریداریکردم و همین طور که دوستان گفتن استفاده از اون راحت و هزینه ها هم مناسب تر شده
بله من هم 5 الی 6 بار آزمایش رو دارم.
eli

تاريخ عضويت: دوشنبه مارس 30, 2009 11:36 pm

پستتوسط niloofar » پنج شنبه آپريل 29, 2010 9:42 am

من قبلا 3 بار در روز تست می کردم . ولی الان حوصله ندارم :cry: روزی 1 بار یا اصلا تست نمی کنم :cry:
اگه تموم شب رو برای از دست دادن خورشید گریه کنی لذت تماشای ستاره ها رو هم از دست می دی
niloofar

تاريخ عضويت: سه شنبه اکتبر 23, 2007 3:36 pm

پستتوسط mahdish65 » جمعه آپريل 30, 2010 12:57 am

نه دیگه من دوبار در روزو میگیرم . . .
ناشتا و قبل از شام . . . .
به خدا نگویید مشکلات بزرگی دارم
به مشکلات بگویید خدای بزرگی دارم
mahdish65

تاريخ عضويت: چهارشنبه ژوئن 13, 2007 9:14 am

قبلي

بازگشت به کنترل قندخون